прически

Римска прическа: история и стил

Римски прически, уникален и определено женствена. Много жени предпочитат римски стил празнични прически.

Видове и стила на римските прически – в днешната статия.
Римска прическа винаги предполага романтични нотки, това означава, че този вид на полагане трябва да бъде на базата на къдрици или малки кудряшек.

Roman hairstyle: history and styling

Това не само придава на прическа е закачливо нотки, но добавя допълнителен обем.
Видове Римската прически

Плета с лента за глава

Оригинала на гръцки плитки приличаше на нещо като гребен на шлема на римски пълководци. В това време жените носеха къси прически, старателно събрани в един възел или на плитка. И коси са малки по размер и често се преплитат.

Жените на Римската Империя изглеждаше много строги и по-строги. В същото време в Древен Рим, действително са дълги плитки, вплетени в три направления и осигурени около превръзки от тъкан. По този начин римските жената са създадени дълги и обемни къдрици, които са съставна част на Кралския стил.

Roman hairstyle: history and styling

Косата студена вълна

Въпреки факта, че косата „студена вълна“ стана известен ни като отражение на стила на 20-те години, стил посочи, че тя се появява много по-рано. Римски дамски прически, създадени нарича tutulus, които представляват няколко къдрици. Косата затворен тип на руски кокошнике, с акцент върху лобную част на главата. Останалата част от косата изглеждаше много чист и женствена, тя е била използвана като ежедневни прически. Важно е да добавите коса оригиналната превръзка или малък метален венец (пръстен).

Roman hairstyle: history and styling

Връзка с локонами и без

Косата на кок се превърна в отражение на стила на римските жени. В древни времена жените дърпаха косата си в стегнат възел и направи дълъг валяк от коса на бретон, който е бил озаглавен нодус. Лъч е събрана в средата на главата и в комбинация с плитки и кудрями.

Плитка около главата си

Един от най-популярните римски прически включени плитки около главата си. Тази прическа е име на шиш количката. Тя се състои от множество по-малки косичек, вплетени заедно. Скрепляем плитки около главата си, създавайки ефект плетени кошници. Тази прическа често се използва за сватби, и на върха на това, че римските жени носели flammeum шал (оранжев завесата, която символизира целомъдрие).

Roman hairstyle: history and styling

Къдрици с възел в задната част на главата

Прическа къдрици в римската наказание е стръмни къдрици. Тази прическа за къса коса, като каска. Но като дълги прически е бил използван висок стайлинг в стил „кула“. Част от къдрици, събрани над челото, формиране на висока възглавница. Такава прическа често се използва съпруги на военни командири, и роялти. Освен това, къдрици бяха модни плитки на възел.

Тази прическа визуално прилича на къдрици с малък лъч. Между другото, много римски жените се допълват един кос къдрици, заплетенные в краищата.

Къса прическа с плитка на гърба

Жените с къса коса, създадени от вълна с малки кудряшками, която е направена, за да си плитка на една плитка, и тя се намира в средата на главата. Някои от жените носеха косата си в краищата. Освен това, къса коса на римски жени често са скрити в тънка мрежа, създавайки по този начин един прическа.

Прически от косичек

Прическа с множество косичек са били много популярни в Древен Рим. Римски жени, носени от 6-8 косичек с панделки, и след това сплела им в една. Тази презентация е била използвана момичета на сватби и церемонии.

Аксесоари за коса

Не забравяйте, че самата Римска прическа води до допълнителни аксесоари за коса. Прически в римски стил може да бъде украсена с мрежа и метални детайли. Римски жени са използвали метални диадеми и пръстени, обръчи и “ от тъкани и перли и венци.

Roman hairstyle: history and styling

Много римски жени скри косата си и използват перуки. Други, въпреки всички забрани за оцветяване на косата, с помощта на билки и естествени цветове, като придава на косата желания от вас нюанс.

Повечето Римската прически, подобни на каска на римския войник. Те визуално приличат на себе си единна монолитна конструкция, с женствена база. Кокетни нотки на Римската прически добавени плитки и къдрици, и, разбира се, аксесоари за коса.

Модерни прически в римски стил са станали по-гъвкави. Повечето стилисти са съгласни с факта, че съвременните римски стил има повече обем, на действителния размер на Bouffant и пълна липса на валяк в предната част на главата.

Кой не знае имената на римските богини – Атина, Аврора, Венера?! Тези богиня всички бяха изумени от неговата интелигентност, мъдрост и неземную красота.

В продължение на дълго време, индустрията за красота в Древен Рим е бил под влиянието на Гърция, тези страхотии, включително и фризьорски салон. Той е много популярен, за да има кратко и ситно къдрава коса.

В императорски Рим косата придоби “ втори живот. Въпреки това, както е в Гърция, беше модерно да се носят перуки. Но това е перука, руса дълга коса, по-късно отново е на мода идват къси прически.
С течение на времето богатите римлянки са усъвършенствали прически. Косата стомана къдри в къдрици, като ги закачвате на специални полукръгли (около главата) на рамката.

Понякога това беше направено в няколко нива, създавайки ефект на амфитеатъра на главата. Косата й заплетены в плитка и внимателно подредени върху главата си. Това е модерен гребен къдрава коса, създавайки буйни обем.

По-късно груби и прекалено големи форми, беше коригирано опитни фризьори и римски прически са станали по-предпазливи и внимателни в природата. Той е положен на къдрици, избели специален разтвор, тайна, която все още не е решен.

По-богата класа украсени прическа със скъпоценни камъни, перли, и други са използвали плат тайна.

Трябва да се отбележи, че роман прически не са допълнени бретон. Може да играе роля, влияние на Църквата. Но още римските дами успя да създаде прическа, дори и дискретен, но много елегантен и нежен.

Косата е в римски стил се вписват почти всяко момиче. Завить коса на къдрици, спретнато подредени им с шипове на гърба си и „готово“, е готово!

Той е идеален за сватбено тържество. Последният етап е украса от верига от перли или да използвате фиби, във формата на цветя. Опитайте се да не използвам лак и пяна. Така че си кичура ще бъдат меки на допир и естествен външен вид.

Уважаеми дами, не забравяйте, че най-доброто украшение ще бъдат само здрава коса! Експериментирайте и бъдете здрави!

Годишнина роднина, сватба на приятели и романтична вечеря…

В живота на всяка жена има една нощ, когато тя носи красиви рокли и прави елегантна прическа. Стайлинг с локонами подходящ за всякакъв вид събития. Какви вечерни прически, къдрици можете да направите, за специален повод?

Отличен вариант за вечерен стайлинг на коса прически са в гръцки стил. Предната част на косата и леко начесать и напред. Къдрава коса с ниспадающими локонами маша за коса, за приемане на страна. Стайлинг за укрепване на бои и украсете фиби с изкуствени цветя.

Обикновена прическа „кок“ могат да бъдат превърнати във вечерните с кудрями, ако направите връзка отстрани и извади отделните направления, поставяйки ги в изящни къдрици. Можете да украсите тънка лента.

Още една прическа за дълга коса. Разделете цялата коса отгоре, с изключение на бретон. Раната на техните колела, и косата под тила раната клещи във формата на спирала. След това трябва пух ги на по-малки къдрици. Косата вятър на маши за коса, частично ръцете си на малки кичури, като лек руно вътре и обратно. Подкручивать бретон и подредени произволно. Укрепване на лак за коса.

Прави гладка коса, опаковани „студена вълна“ свободно пада от средата на лицето, красиви и стилни прически за вечерта.

За тези, които имат къса коса, подходящ за стайлинг в стил „ретро“. Неговата направен от корените на косата и е особено добре изглежда на косенето на „каре“.

Разнообразие от щипки за коса, лъкове, обръчи напълно излишно за този случай, но най-вече за декорация на вечерните прически може да бъде правилно опаковани, красиви къдрици.

Theme by Anders Norén