грим

Радиоактивни сияйно козметика на услугата за красота

В началото на 1930-те години индустрията за красота е направила, може би най-невероятен грим-Тхо-Радиа. Линия козметика Тхо-Радиа много се различава от другите предложения на пазара, съдържат определено количество радиоактивни добавки, а именно радиоактивния елемент радий.

В тези дни, радий отдадоха на чудодейни свойства, той е бил дори в сравнение с философски камък. Там е Център на радиевой терапия, където той разпределени брошурата „здраве от радием“, който твърди, че ако радий има голямо бъдеще в медицината и в най-скоро Лекарство на базата на този забележителен продукт ще победят много болести без помощта на операции и лекари.

Лекарите са се опитали за лечение на пациенти с лъчение, се е смятало, че радиация е особено ефективен в борбата с рака.

Radioactive radiant cosmetics in the service of beauty

Радиоактивная козметика Тхо-Радиа

В рекламни кампании на радиоактивни крем е белязана от следните качества радий: „учените са открили революционен тайна за красота, когато тя отвори радий. Той възстановява и придава жизненост и енергия. Това е истинско съкровище за кожата и лицето“!

Радиоактивная козметика „Тхо-Радиа“ обеща да направи кожата чиста и здрава. Хлорид торий и бромид радий, съдържащи се в тези фондове трябва да са били активирате процеси в клетките, изглаждане на кожата от бръчки и да се отървем от дребните дефекти.

Съвременната реклама обещава не по-малко, а дори повече. Само сега ние сме убедени в това, както всички знаем, и не толкова глупави, колкото и нашите предци преди 100 години. Разбира се, наука и техника отиде далеч напред, но в човешкото тяло, на земята и във Вселената много, че нашата наука дори не са започнали да се изследват. Така че в бъдеще ни очаква много открития и разочарования.

Radioactive radiant cosmetics in the service of beauty

Сега навсякъде говорят и пишат за генетични експерименти, роботика, нанотехнологиите и иновациите, които са предназначени да направят живота ни по-добър. Ние вярваме в модерни технологии, но, когато чуете думата радиация и радиоактивността може да се чувстват опасността и дори страх. Макар и по-малко, отколкото преди 100 години, радиация не предизвика страх.

През първата половина на ХХ век, радиация като не е враг, а приятел на човека, източник на здраве и красота. Възможно е, ще минат 20-30 години и много от нас откриват, че едни или други технологии или компоненти началото на XXI век не е по-малко вреден от радиация. А после плакати на нашето време ще изглеждат толкова диво, като тези ухилен радиация красавици, които жертват здравето си в борбата за краткотраен красотата.

Radioactive radiant cosmetics in the service of beauty
Radioactive radiant cosmetics in the service of beauty
Radioactive radiant cosmetics in the service of beauty

Theme by Anders Norén