прически

Причините за загуба на коса при мъжете

Ако започнете да забележите, че косата редеют, и отдръпването на линията на косата на челото му стават все по-видими, това не е причина да се разстрои и да се паникьосвам. Ако навреме се обърнете към трихологу, коса могат да бъдат възстановени. Един мой добър приятел, лекар — професионалист в областта на лечение на косопад, ми разказа за причините на проблема и методите за борба с оплешивяването. В тази статия реших да споделя с вас тези тайни.
Смята се, че оплешивяването допринасят за различни заболявания, възраст, генетика, лоша околна среда и дори навици. Помислете, дали това е така.

Причина 1. Хормони

Causes of hair loss in men
Две трети от мъжете плешивост, след 60 години. Последните научни изследвания показват, че най-често срещаният тип оплешивяване е андрогенна алопеция. Косопад при мъжете може да бъде причинено от прекомерна употреба на хормони, повишена чувствителност на космените фоликули към предвкусване на тестостерон или повишена активност на ензимите, които произвеждат хормони.

2. причини наследствеността

Въпреки факта, че ген оплешивяване носи в себе си Х-хромозомата в яйцеклетката, която хората получават от своите майки, изследванията показват, че мъжете, които имат плешив бащата, е много по-вероятно развитието на оплешивяването.

Причина 3. Сърбеж на кожата на главата

Уверете се, че прическа е изработен от естествени материи, някои синтетични шапки могат да предизвикат сърбеж по кожата на главата, което от своя страна ускорява загубата на коса.

Причина 4. Стрес

Causes of hair loss in men
Физически или емоционален стрес води до загуба на коса, Ако сте предразположени към оплешивяване. Ако сте предразположени към загуба на коса, Стрес може да ускори този процес.

Причина 5. Тегло

Бързи промени в теглото, независимо дали са определени или загуба на тегло, също така може да повиши вероятността от загуба на коса.

Причина 6. Храна

Causes of hair loss in men
Внимавайте за своите захранването, а именно с храната ние получаваме витамини и минерали, които се усвояват по-добре. Вашата диета трябва да бъде разнообразна, опитайте се ограничи употребата на полуфабрикати. Зеленчуци, плодове и натурални продукти, съдържат всички необходими елементи за вашето здраве. Въглехидрати и месо съдържа хранителни вещества, които са полезни за растежа на косата. Да предизвика загуба на коса може да недостигът на желязо в организма, в тази връзка, е препоръчително да се приемат поливитаминни комплекси с високо съдържание на желязо.

Причина 7. Сешоар

Някои хора укрепване на косата, използване на горещ сешоар и други стайлинговых средства. Ако ви е необходимо, за да изсъхне косата си, използвайте мека, фурна барабан, ютия или сешоар с ионизатором.

Във всеки случай, ако сте загрижени за състоянието на косата, най-добре да се консултирате със специалист, който ще направи правилната диагноза, установи истинската причина и изписани от професионално лечение.

Ако лечението се провали, не се притеснявайте. Плешиви мъже изглеждат много секси, само трябва да има комплекси за това и подстричься колкото се може по-кратък. Известни личности, както и много мъже, склонни към оплешивяване, но, въпреки това, те изглеждат не по-малко привлекателни, отколкото техните космати същества.
Causes of hair loss in menCauses of hair loss in men
Най-важното е не пытайся прикрие своя плешивина — това изглежда най-малкото смешно. Най-добре е да отрежа косата наголо.
Causes of hair loss in men

Най-накрая аз ще споделя за съществуващите митове за загуба на коса

    Мит 1. Загубата на коса е с възраст.

Напротив, загубата на коса може да започне още в юношеска възраст и в продължение на 20-30 години. Колкото по-рано започва, толкова по-силно той ще бъде в бъдеще.

    МИТ 2. Козметични средства за коса, като лакове, гелове и шампоани да доведе до загуба на коса.

Гелове, мусове и шампоани не предизвикват загуба на коса.

    МИТ 3. Слънцето допринася за загуба на коса.

Това не е така. Пряка слънчева светлина и солариум не влияят върху загубата на коса.

Causes of hair loss in men

Мит 4. Сексуално активните мъже лысеют на първо място.
Това е един от най-популярните митове за косопад днес. Това не е словото на истината. Изследвания показват, че лысеющие мъжете имат еднакви нива на тестостерон, като техните връстници с гъста шевелюрой.

Theme by Anders Norén