мода

Офис мода: събираме гардероб за работа

Смята се, че офис мода скучната: приглушени нюанси, просто нарязани на стандартния модел. И няма място за писта тенденции. Ние искаме да разсее този мит и предлагаме пет тенденции на новия сезон, която ще ви помогне да дрес-код и изглежда модерен.

Кадифе

Комбинация от коприна, кадифе и шифон е по-лек и ефирен, така че сега дрехите от този материал не изглеждат толкова тежки и обемисти. Може да се носи не само през нощта, но и през деня в офиса – независимо дали това е рокля или костюм или сако.

Що се отнася до цвета, то дизайнерите са предпочели дълбоки нюанси на бордо, синьо, смарагд и оранжево.

Червен

Червено или Бордо, така и като ярък акцент – червен цвят и всички негови нюанси помагат да създават ефектни изображения.

Дайте предимство на натурални тъкани — коприна, памук или вълна, за да избегнете отблясъци, които дават синтетични материали.

Лъскави ботуши

Детайли с пайети, камъни и мъниста дойде на мода още преди пет години. После на петата или чорап „злато“ или „сребърен“ демонстрира марка Миу Миу и Джими Чу. През този сезон дизайнерите препоръчват да се обърне внимание на обувки изцяло от пайети. За офис е най-добре с тези ботуши да носи пола, midi.

Флорални мотиви

Цветен принт очевидно е в противоречие с офис облеклото. Но никой не ви пречи и постави на върха на един обикновен костюм или рокля, палто или тренч. Освен това, флорални мотиви – това не е само ярки цветове, но и геометрични щампи само смътно приличат на листа или пъпки.

Мрежести чорапогащи

На пръв поглед това е напълно несъвместими с офис облеклото. Но с добре подбрана декорация, селектирана комбинация от неща, които ще е в състояние да създаде интересен начин. Носят мрежести чорапогащи под скъсяване на панталони и токчета. Освен това смятат, безцветен двойки, за да ги разгледа може само най-внимателно.

Theme by Anders Norén