Няколко думи в защита на бели чорапи

A few words in defense of the white socksТема чорапи мъжки гардероба, изглежда, неизчерпаем, съдейки по следващите въпроси, коментари в блога, и моите наблюдения за обикновените минувачите. Животът щеше да е много по-лесно, ако е набор от закони, който включва комбинация от цветове панталони, чорапи и обувки в определени, строго определена комбинация. Но стилът не е Право (за щастие), има нюанси на цветове, което усложнява задачата сто пъти, така че ние трябва да се задоволи основните принципи за подбор и на практика чорапи-това е повече изкуство, отколкото спазването на правилата.
Общият съвет е постановено в отделна статия, днес ние ще се спрем само на един цвят — бял. Лятото, в края на краищата.

Един от най-сериозните грешки се смята за бели чорапи с ежедневни (не спортно) или в по-официално облекло. Трудно е да се намери издание за стил, в който дори бегло не се споменава. Дори и които не са съществена блогове показват ни, че това е един от най-лошите бестактностей, които може да направи човек. Иля Милен написа:

„Не забравяйте едно просто правило — бели чорапи може да се носят само с кроссовками в салона.“

Нека да видим, е непоколебим закон, или не всичко е толкова еднозначно.

Темата изглежда още по-актуален, след като последва въпрос:

„Моля, моля кажете ми, възможно ли е да се носят бели чорапи в тон под бяла риза и бяла кърпичка в джоба на сакото. Въпреки факта, че костюмът ще е черен със сив оттенък, черни лачени обувки и черна вратовръзка.
Стана ми много интересно.
Прочетох много статии на тема бели чорапи. Мнозина твърдят, че в никакъв случай не трябва да се носят бели чорапи. Те са подходящи само за спорта.
Аз мисля, че бели чорапи може да излезе извън спорта.
Искам да чуя Вашето мнение по този въпрос“.

Първо, трябва да се разбере, че белият цвят има много нюанси и да се говори за абстрактни бял цвят — не е съвсем правилно. Когато става въпрос за чорапи чист бял цвят, без никакви примеси и дори от плътна тъкан, тогава да, там най-вероятно всички ще се съгласят, че тези чорапи, освен на спорта, не е подходящ.

A few words in defense of the white socks
Причината, поради която виждаме толкова много мъже, като се носи бели чорапи със сини дънки и тъмно-мокасини, изглежда, че чорапите на този цвят може да бъде неутрален. Но може да не съм прав и истинските мотиви се намират на друго място. Във всеки случай, тази комбинация не е в норма, и мога да го използвам, за да се осмелят само фенове на Майкъл Джексън или просто любители на белия дроб эпатажа. Е, не изглежда добре:

A few words in defense of the white socks
Но представете си ситуация, когато сте обличали бели панталони. А ако и бели обувки? Тук е идеалното време за разчупване на шаблона. И между другото, не си струва сляпо да се доверите на тези, които казват, че „бели обувки като цяло по-добре да не се носи“ (на Мариян в същата статия) — бели обувки понякога може да изглежда добре:

A few words in defense of the white socks
Така, бели чорапи-не е синоним на спортни чорапи, въпреки че много точно какво мисля. Тънки памучни бели чорапи се намират в линейках доста реномирани производители. Pantherella известна марка, освен черни, сини и сиви цветове в гамата от някои класически модели включват и бяло. Както чисти, така и нюанси на бяло:

A few words in defense of the white socksA few words in defense of the white socks
И това не е случайно: в необходимост в тези чорапи може да бъде представен.
Ако носите бели обувки и тъмни панталони, а след това е добре да изберете чорапи в тон брюкам:

A few words in defense of the white socks

Ако вашият комплект се състои от бели панталони и тъмни обувки, чорапи, пак е по-добре да изберете тъмни, но цвета на обувките:

A few words in defense of the white socks
Тази комбинация изглежда спорен:

A few words in defense of the white socks
В кои случаи бели мъжки чорапи може да се носят без опасения да се подвергнутым критика?
Такива ситуации са малко, а по-точно две: това е комбинация от бели панталони и бели обувки, или бели панталони и в два цвята обувки, които могат да бъдат характеризирани като по-светъл, например, такава:

A few words in defense of the white socks
Да разгледаме илюстрации в авторитетни издания 30 години, златното десетилетие на мъжката мода:

A few words in defense of the white socks
A few words in defense of the white socksКакто виждате, тук-леки носочки изглеждат много органично. Това не изключва използването на фигурата, като това е може би дори по-интересни възможности, като например ленти или ромбове (Argyle) (фиг. вдясно). Въпреки това бял оттенък между чорапи в същия цвят панталони и обувки-това е легитимный начин, за да осигури визуален преход от обувки до брюкам.

Глен о ‘ Брайън пише в тази връзка:

„…от време на време стават обект на критика от страна на жените, които твърдят, че човек никога, в никакъв случай не трябва да се носят бели чорапи. Струва ми се, че това е само гиперреакция на популярен сред латиносов стил на петдесетте, когато бели чорапи изложени парадират между остроносые черни обувки и панталони, сини дънки. Но днес, когато мъжете често носят бели обувки и бели панталони, бели чорапи е достоен избор. В такива случаи, на тънки, прилепнали на крака чорапи от най-високо качество“.

Разбира се, в днешно време, особено в жегата, чорапи може да не се носи или да не е видим, но ако тази тенденция категорично не приемлю, набор от напълно подходящо да се носят бели чорапи:

A few words in defense of the white socks
Така, правилата са правила, но понякога трябва да се мисли. И ако някой казва, „никога не е носил бели чорапи“, ние трябва да се изясни, защо: може би просто не никога.