стил

Мода и стил, прическа и грим на 1980-те години

1980-те – време на яркостта. Ярки цветове, ярък грим, буйни руно и завивкой прически. 1980-те са време на крайности — подплънки и мини поли.

Мода 1980-те години се формира под влияние на много фактори. Модата влияе певци (Мадона, Майкъл Джаксън, актьори, младежки субкултура, спорт и, разбира се, икони на стила, най-ярки от които-Принцеса Даяна.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Снимката по-горе — Майкъл Джексън и Фреди Меркюри 1980.
На снимката по-долу — Мадона

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

През 1980-те години, на мода агресивна сексуалност. Секси дрехи-това е да се подчертае откровени и провокативни тоалети (корсети, чорапогащи в рибарска мрежа, и разбира се, мини-поли и панталони), както и прекалено ярък грим.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

Романтичен стил в облеклото през 1980-те е тясно свързана със стила на принцеса Даяна. Романтичен стил на 1980-те години вечерни рокли с а-силует, блузи с волани и рюшами, поли-молив, поли, рокли, панталони с висока талия.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

Се появява през 1980-те години и интерес към начина на бизнес-дама. Между другото, през 1979 г., като министър-председател за първи път жена, легендарната Маргарет Тачър. Популяризира образа на бизнес дама и кино.

Бил е популярен през 1980-те и спортен стил. През 1980-те години, мъжете, занимаващи се с бодибилдинг, жените аеробика и шейпингу. Между другото, че през 80-те, 1989 г. по екраните излезе на известния телевизионен сериал „спасители на плажа“.

Младежката субкултура , които са повлияли на модата 1980-те години, Готически и хип-хоп.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

Голямо внимание през 80-те години, и като се има предвид на маркови дрехи. Така, например, в краен случай, етикети с имената на известни марки можете дори да отидете отвътре дрехи и pereseltsy на предната страна.

Хронология на мода тенденция на 1980-те години:

Един, хиляда деветстотин осемдесет – Олимпийски игри в Москва. В моден спорт. Името на прически и спорта-прическа „Олимпийска“, „Олимпия“, „Спорт“. Тези прически са направени в кратки и средни коса. Характеристики на тези прически – голяма светлинна вълна, която напълно се затваря челото. На мода са и прическите, наподобяващи естествени къдрава коса и прическа като Роман – malasevice косата, челото. Мъжки прически, къса коса, плюс прическа с повторение линии на 1960-те години.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

1981-1982 години. На мода е включена прическа „каре“, която обрамляет лицето във формата на правоъгълник. Тази версия на „Карэ“ става много популярна. Също така на мода са включени прически добавяне на опашка, цветни кичури.

И една хиляди деветстотин осемдесет и три. Мода три стила – класически, романтичен и спортен стил. Мъжки прически – кратко, понякога с permed. Характеристика мъжки прически период – голямо количество коса в задната част на главата и предната част на главата, както и по-буйни, често е грапава бретон падаше на челото странични кичура пенирани назад. Женски прически са различни, това е като косата след химически вълна и нарязани. Носеше асиметрични прически, особено в спортен стил в облеклото, носеше къса подстрижка страници тип““. Може да се носи и прически от дълги и средна дължина на косата, но винаги с асиметрични елементи – ролки, на пакети, бретон. Разпространение и коса в ретро стил от 1930 – те.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

И една хиляди деветстотин осемдесет и четири. В това време много работни модни костюми, стил Сафари. Как прически за дълга коса, и късите прически са на мода прическа „каре“. Плюс една прическа може да бъде в съчетание къси и дълги кичура коса. Мъжки прически прически с къса коса на слепоочията и на дългия бретон.

Хиляда деветстотин осемдесет и пет. Мотото на мода тази година – „пълнотата и гъвкавост“. Мода прав силует – poluprilegayuschy и инсталирани. Дължина на поли и рокли варира от мини до Макси. Особено популярни в женския гардероб са костюми. Мъжете предпочитат облекло в класически и спортен стил. Появява се и екстравагантност в създаването на образи — и така, мъжете могат да съчетаят класически сако с дънки, и жените народна пола с свитером. Основната функция на облеклото през 1985 г., и като цяло на 80-те години, с широки рамене.

При мъжете през 1985 г. носят прически с асиметрични линии, с голям обем на косата на челото си и теменните части на главата, с коса, подстриженных накратко в слепоочията, врата е отворена. Плюс коса мъжки прически винаги гладко пенирани. Дамски прически за дълги и къси коси, с бретон или без тях. В модата е все още прическа „каре“. Носят прически, „танго“, „ритъм“. Функция за последните бретон две нива и постепенно се удължи косата си от врата към лицето. На мода червен, Кехлибар, мед, светло златни нюанси на косата да се къса коса – черен цвят.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

И една хиляди деветстотин осемдесет и шест. В този период, сред младите хора на мода са влезли така наречените „Зоологические“ прически „гребен на петел“, „грива укрощенного Лъв“, „под таралеж“. На мода е включена прическа „Клеопатра“, с къса прическа „момче“, продължават да се използват и асиметрични прически детайли – стърчащи опашки, снопове. На мода прическа в ретро стил от 1930-те и 1940-те години. Мъжки прически, къса коса.

И една хиляди деветстотин осемдесет и седем. В женските прически популярен „Спайк“ косичка – тя започва в горната част на главата, а след това постепенно са вплетени кичури коса от тила. Тази прическа може да бъде украсена с лък от шифон, дантела, фатина. Дрехи и прически, фризури — „Предпазливост“, „Энсон“. Изглежда, косата „поема“, в състава на Парижката фризьорски салон Мариан сива коса, с ясно строг силует и обем на косата, преминаването от износител нагоре. В модата се предлагат прически с помощта на удължаване на косата, изкуствена коса. За първи път от двадесет години, от 1960-те години се върна на мода перуки.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

1988. Сред младите хора популярни прически с ярки цветове на косата. Английски СТЕВИ Bulk предлага фризьорски за боядисване на коса, се използват специални акварелни бои, които лесно да се измие. Между другото, той често Упираешься в своите прически, използвани розови и сини тонове. И все още е популярна химическо завивка коса. Идват на мода и аксесоари за коса – фиби, колела, лента.

Грим 1980-те години ярки – ярко е трябвало да бъдат очите и устните и скулите. Растушевывали сянка от клепача до веждите, външните краища на очите боядисани детайли, накрашенные очи, като на котка. На мода са гъсти черни, естествени мигли. Руж, нанесени върху скулите, директен ивици ярко пурпурно-розов оттенък. Червило също трябва да бъде жизнена и блестяща.

Fashion and style, hair and makeup 1980-ies
Fashion and style, hair and makeup 1980-ies

Theme by Anders Norén