прически

Мелирование на тъмна коса: популярно обзавеждане със снимки

Мелирование — просто находка за обладательниц тъмна коса, тъй като тази техника на боядисване позволява да се реша начин, без да се променя неговата цяло, което може да се види на примера на звезди като Лили Олдридж, Ким Geri и Меган Фокс. Така че, ако сте решили да ви днес е толкова модерно да мелировать направления на косата, ви предлагаме да се запознаете с тази техника от нашата статия.

Характеристики

Мелирование — боядисване на техника, която е частично тонизиращ или промяна в цвета на направления, така че тъмна коса да оформят своеобразен цветови акцент, които искрят на слънцето и изглеждат прекрасно на снимка-изображения.

Често за тъмна коса нанесете светло кафяв, кафяв, мед, сив, карамел, сини и розови нюанси, които правят образа на по-ярък и изразителен. Също така се използва и възможно най-близо до естествената цветова палитра нишки, в резултат на което се получава красиво преливане на нюанси, които позволяват визуално да направите косата става по-сложен.

Венецианское или калифорния мелирование

Важно! Мелирование на тъмна коса предполага предварително облекчи направления, в противен случай в резултат на действия на боята просто не ще да се види.

Предимства и недостатъци

Мелирование по право се счита за универсална техника за боядисване на тъмна коса, защото той е еднакво добър външен вид на прическата и различни дължини и форми, включително изображения елемент, като бретон. Въпреки това, подчертава, както и много други процедури, има както положителни, така и отрицателни.

Предимствата на тази техника включва:

  Кореновата зона на косата-още не, съответно те не са засегнати от негативен изложени на окислител и последващото боядисване. Това е божи дар за жените с бяла коса, тъй като той визуално отменя седину. Растежа на косата изисква постоянна корекция при фризьор. Ако постигнат резултат не ми хареса, косата винаги може да се върне към първоначалния си вид. Позволява плавно да се премине от тъмно в blond, при контузите къдрици. Помага да се подчертае достойнството на лицето и се отклони вниманието от проблемните зони.

Американското мелирование

За съжаление, релеф има съществени недостатъци, които трябва да се вземат предвид, преди да решите да прекарате този тип оцветяване. Към тях се отнасят:

  Процедурата е доста дълга и отнема около 2-4 часа. С предварително боядисана коса в по-тъмен цвят, вие трябва да бъдете много внимателни, защото вместо желания тонове на зелено и синьо. По този начин, интервал от време между пълно боядисване на коса и мелирования трябва да бъде не по-малко 1-1,5 месеца. Във връзка с времетраене на процедурата и фактът, че за постигане на желания резултат, често колористы се смесват няколко вида окрашивающих форми, цена-качество на оцветяване не са евтини. Бъдете готови за това, което, в частност, дълги кичура, след изсветляване в краищата на косата става суха и чуплива. Къдрици след процедурата изисква постоянни грижи, специални козметични продукти, често са много скъпи.

Оцветяване направления в техника „сол и пипер“

Видове осветление

Мелирование в сегмента на съвременната индустрия за красота има вече няколко десетилетия, така че е съвсем естествено, че този метод е претърпял много промени, което води до всички видове. Най-модерните и често използвани видове оцветяване на тъмни коса включват:

  Традиционен. Това наистина е класика в жанра, която се намира на върха на модните тенденции, вече много години. Същността му е в това, че от общата маса на някои направления, които след това осветленные и тонирани в желания от вас цвят. Широчина на кичура може да варира от 1 до 5 сантиметра.

Шатуш

Важно! Колкото по-малка ширина на лентата, толкова по-красива, по-ефективно и най — важното- той ще изглежда по-естествено крайния резултат.

  Американец. Е един от най-разпространените методи за мелирования, снимка резултати преди и след-това е най-често срещана в социалните мрежи. Нейната оригиналност в това, че нишките, покрити с композиция, увити в листа фолио, при който резултатът е ясен перлено бял фигура придава „выбеленные“ коса. Диагонал. Оригиналната версия на картини, най-често се използва и на къси и на средна дължина коса. Особеност на тази технология — оцветяване направления под определен ъгъл, в резултат на готовото изображение се получава с леки авангардными нотки. „Сол и пипер“. Днес това е най-модерен цвят, който се постига в по-светъл тон кичура коса с ефекта на бяла коса.

Диагонал на лито

Важно! Техника на оцветяване направления „сол и пипер“ доста сложен за изпълнение и изисква много високо ниво на професионализъм. Освен това, той не е подходящ за всички, така че, преди тя да е решила да се обърнете към администратора на колористу.

  Слепимость. На тъмна основа, този цвят изглежда просто невероятно. С помощта на шоколад, карамел, кестен, кафе, канела и т.н. в тъмни цветове, в работата, което подчертава ефектно искрят под лъчите на слънцето. Венециански. Популярно се нарича Калифорния. Същността му е в това, че прилагат няколко кичура коса различни цветове боя, без използването на фолиото. Суха коса на открито, в резултат на което в меките цветови преходи.
  Омбре и балаяж. Един от най-популярните видове боядисване се извършва на тъмна основа, че съвременните дами успешно направите и у дома. Често той използва два нюанса и контраста за вашата коса и възможно най-близо до естествения цвят на корените. Благодарение на оригинална техника за нанасяне на бои, преходи не са ясни граници и изглежда много ефектно.

Омбре

  Шатуш. В този случай максималната корени по-тъмна, а косата си по-светъл цвят в хаотичен ред, с последващо тонированием в границите на ярка цветова палитра. Резултат-красиви сенки, Ярки цветове-на тъмен фон, което придава допълнителен обем на косата и изразителността. Глазировочная. Това е Абсолютно нова технология за оцветяване на тъмни къса коса, снимки примери, където преди събитието и след това, като резултатите се откриват навсякъде в портфейл топ колористов. Функция — заявление за изсветляване на боядисване на коса гама с кола маска, в резултат на кичури изглеждат по-добре поддържан.

Възможно ли е да мелирование у дома?

Подчертава, колко сложна техника на оцветяване представлява комплекс от процедури и действия, за да се направи това е без необходимите професионални умения за себе си е просто невъзможно. Наистина, освен, че капитанът ще се разпредели равномерно състава на боядисване на косата, тя все още е и ще вземем или да се подготвят с оглед на особеностите на косата.

Огледални отражения

Въпреки това, поради високата цена на тази процедура в салоните много момичета, успяват още отделянето на прости техники, за да направите дома си. Често това се случва в нормална гребени и специален капак с дупки.

Грижа за косата след боядисване

Тази техника за оцветяване на тъмни коси се извършва с помощта на алкални разтвори, които разрушителни действат на тяхната структура. Така че, за да се възстанови повредена коса след боядисване е много важно да им се осигури грижа. Това се осъществява чрез следните дейности:

  Под действието на обесцвечивающих средства страдат най-много в краищата, които впоследствие така и не се възстановил. Затова е много важно, за смяна на повредена коса, за да последващото лечение е ефективно. Използвайте меки шампоани, вибрации, балсами, маски и серуми, специално разработен за боядисана коса. Минимизиране на използването на различни устройства, използвани за подреждане направления.

Балая

Мелирование — това е процедура, която позволява на цвета на косата същата като на снимката на изображението първите холивудски красавици, при това без да се прибягва до по-радикални действия. Така че, ако се страхувате от големи промени, но искате да освежите начин, този метод за превръщане на направления ви допада повече, отколкото когато и да било.

Theme by Anders Norén