Марка Шанел

Brand Chanel

Отдавна френската компания Chanel се смята за един от най-известните модна къща в света. Първият бутик е отворен през 1923 г. Габриел Bonheur Chanel. Световно известната марка Chanel е синоним на лукс, уникалност, изисканост. За много хора, Шанел-това е въплъщение на дизайна и модата на културата.

Основателят на тази марка е родена през 1883 г. във Франция в малкото градче Сомюр. Когато Габриел е на шест години, майка й умира. Баща ми я остави с четири братя и те да влязат в приют. 18 години Габриел организира за работа в магазин за дрехи в свободното си време подрабатывает пее в кабаре. Една от най-любимите й песни е „КУИ AMC у Коко“ и „ко ко Ри ко“, именно заради тях изглежда, че всички известен с прякора „Коко“. В кабаре тя се запознала с офицер от Этьеном партньор. Скоро тя се премества да живее с него в Париж, но животът им заедно свършва бързо. Следващия човек е производител на Шанел, англичанин Артур Капел.

Благодарение на богатото съдържание на феновете на Коко успя да hatchrite 1910 първия магазин. Тя сама прави и продава дамски шапки.

До 1919 г. Коко имаше клиенти по целия свят. Дрехи на Шанел е напълно промени отношението на жените към своя гардероб – той направи революция в света на модата. Дрехите й беше естествена и непринудена. Безпрецедентно популярност се ползват неговите фланелен блейзери, дълги пуловери от Джърси, поли свободно cut. Тя е измислено, за да шият копчета на блуза бутон, да запретнем ръкави и да се направи чанта в черен цвят с червена подплата, така че можете лесно да намерите ключовете.

През 1912 г. публикува известния парфюм „Шанел № 5“. Той стана първият синтетични парфюми, които миришат на определени, специфични цвете.

Но в 1926 г. Chanel представи първата си малка черна рокля брилянтен в своята лаконичности и простота.

През 1939 г. Коко затваря бутиците заради Втората световна, и в света на модата се връща само през 1954 г., когато ще навърши 71. Костюм на Шанел се е превърнала в символ на ново поколение: изработен от твида, с жакетом без яка и тясна пола, с външни джобове и златни копчета. Тя също така ни открива обувки, бижута, чанти.

На 88 години през 1971 г. Коко си отиде, и неговото място, след почти 10 години, начело с Карл Лагерфельдом.

Сега всичко, което Шанел пуска съответства на клас „Лукс“. Това винаги елегантност и изисканост, но в същото време, практичност и удобство.

Нататък избор на снимка от колекцията на Шанел, наречена „висшата мода“ есен-зима 2011-2012 г. и 2011-2012 круизную колекция в Кан

Колекция „haute couture“ есен-зима 2011-2012

Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel Brand Chanel

Круизната колекция на Chanel за 2011-2012 в Кан

Brand Chanel

Brand Chanel

Brand Chanel

Brand Chanel