Cosmetic ice: what herbs to choose

Сутрин е много полезно да се мият лицето на кубчета лед. В този случай могат да се правят просто на леда, но с билки. Можете да изберете грим, това е необходимо за вашата кожа. Важно е да се разбере, че тревата какви са свойствата.

Градински чай , етерично масло, дъбилни вещества, витамин С и каротин, подобрява състоянието на кожата, подобрява обмяната на веществата и доставя на повърхностни тъкани с хранителни вещества.

Серията ще помогне да се справи с мазна кожа, ще бъдат премахнати от лицето на неприятен мазен блясък.

Бял равнец и невен цветя – отличен естествен антисептик. Лед, приготвена с добавянето на тези билки ще ви помогне да се отървете от акне. Проблемна кожа на такъв лед ще ви помогнат да направите чиста, свежа и кадифена.

Брезови пъпки – още един ефективен антисептик, отлично заздравяването на раните средство, съдържащи смолисти и стягащи вещества. Лед бреза избавя кожата от възпаления, стеснява порите и стяга бръчки.

Шишарки от хмел ще помогне за успокояване на кожата, като я прави мека и кадифена.

Листа от мента е добре за избледняване и прекалено чувствителна кожа. А ментов лед е желателно да бъдат не само лицето, но и на врата, раменете, деколтето.

За да се приготвят билкови инфузия супена лъжица билки на пара чаша вряла вода, след това се оставя да кисна в продължение на един час, се охлажда и се изсипва в калъпи и се замразява. Домашен козметичен лед е готов.