прически

Косопад при мъжете: защо мъжете лысеют

В модните списания за мода и красота, можете да научите полезни съвети как да се грижите за женските коси. Днес ние ще говорим за косата, но малко по друг начин.

В тази статия ще ви разкажем, как да спрем загубата на коса при мъжете, което води до загуба на коса при мъжете. Защо косата пада и при мъжете и какво да направя, когато косопад при мъжете.

Косопад при мъжете: наследственост

Соня Badreshia-Бансал – известен дерматолог и преподавател в университета на Калифорния, твърди, че наследствеността е първопричината, която предизвиква косопад при мъжете.

Има една мисъл, че загубата на коса при мъжете се предава по бащина линия, но в реалността този ген може да се получи и от татко и от мама.

Ако проблемите с косата и двамата родители, рискът от получаване на некачествена коса наследствеността се увеличава.Hair loss in men: why men go bald

Косопад при мъжете лекарите препоръчват да се извършва цялостно лечение на косата, за укрепване на космените луковици, удължен максимален срок на служба на косата.

За да разберете дали можете да оплешивявам, може да се направи биопсия на кожата на главата, която да отговори, ти може да останеш без коса, или не.

Профилактично лечение на косопад при мъжете ще помогне за укрепване на косата и да даде възможност за формиране на нови фоликули.

Защо косопад при мъжете телогенна ефлувиум

Ако имате телогенна ефлувиум, пазете се от стрес, защото рискувате да загубите всичко коса.

Косопад при мъжете и по тази причина се нарича дерматолог Ейми Мак Майкъл, който работи в медицинския център в Уинстън-Салем. Като лекар обяснява, човек може нормално да загубят 50 – 100 косъма на ден.

Също така медиците наричат редица причини, които влияят на загубата на коса при мъжете, сред които си струва да споменем всички видове хирургични операции и анестезия, вирусни заболявания, недостиг на желязо в организма, емоционални сривове и неврологични заболявания.

Косопад при мъжете може да се развива на фона на гипотрофии

На пръв поглед като обикновен. Всички говорят за правилното хранене, защо го влачите и пускате тук. Но как човек яде, е важен фактор, който влияе върху растежа и здравето на косата при мъжете.

За правилното хранене, здравословен мъжки коса, казва д-р на медицинските науки Парадис Mirmirani от Калифорния.

Hair loss in men: why men go baldАко човек не е достатъчно протеини, анемия или се наблюдава отслабване на фона на нервни разстройства и стрес, могат да развият телогенна ефлувиум.

За косопад при мъжете не е присъда, специалистите препоръчват да видя, че косата, че нещо не е така, незабавно се обърнете към лекар и не мисля, че космите ще престанат да падат сами по себе си.

Дерматолог или трихолог ще се проведе диагностика на косата, да направим проучване, за да знаете всички възможни причини защо започна да пада косата и да Ви препоръча лечение или да спре да се спре загубата на коса.

Също така лекарят изучава структурата на корените на косата, който падна, след като направи заключения за вида лампи. Ако топчето падна булавовидные коса, това може да означава, че космите растат много бързо и преждевременно окапват.

Лекарят ще предпише ви лечение на косопад за мъже, които трябва да повлияят на причината, защо косата пада. В резултат на лечение и предотвратяване на косопад при мъжете се наблюдава след 6 месеца. Косата постепенно започват да се възстановяват.

Защо пада косата при мъжете са: заболявания на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза, която не работи правилно, в никакъв случай, да повлияе на мъжки модел на косата, ноктите и кожата.

Обикновено са проблеми с щитовидната жлеза, причинени от липсата на щитовидната жлеза. Заболяване на щитовидната жлеза се нарича хипотиреоидизъм.

Казва Паради, Mirmirani, целостта на косата на главата при мъжете може да повлияе на хипертиреоидизъм излишък на щитовидната жлеза.

Hair loss in men: why men go baldЛекарят ще назначи анализ на кръвта, който може да потвърди, имате ли проблеми с щитовидната жлеза или не.

Ако загубата на коса при мъжете, дойде поради неправилно функциониране на щитовидната жлеза, хормоните могат да подобрите изображението, нормализующие хормони, а заедно с него, като се спре загубата на коса.

Не забравяйте в никакъв случай не може да се вземат такива лекарства без рецепта. Така че можете да я направите още по-лошо.

Косопад при мъжете може да се дължи на заболявания на кожата на главата

Хората, които не са наясно защо косата пада, тогава трябва да помислите за причините, свързани с кожни заболявания, по-специално гъбички, псориазис или такова заболяване, като себореен дерматит.

Гъбички предизвикват тения, който има неблагоприятен ефект върху здравето на косата. Посещение на лекар и получаване на диагноза на гъбична инфекция, трябва да получи лечение с противогъбични лекарства.

Когато себореен дерматит мъже коса също пада. Това заболяване се характеризира с такива симптоми като повишена продукти сального тайна, както и промяна на химическата формула себум.

Обикновено, себореен дерматит, причинен от хормонални промени, нейрогенных заболявания. Тук лечението се състои от лечебно-профилактични средства под формата на шампоани, противогъбични и стероидни кремове.

Следващото заболяване, което засяга загуба на коса при мъжете, е псориазис. Това е автоимунно заболяване. На скалпа и по други места на тялото при мъжете се появяват плаки. Лечение на псориазис препоръчват салицилова киселина, противовъзпалителни медикаменти и лекарства от биологичен произход.

Hair loss in men: why men go baldЗаболяване, наречено алопеция ареата-това е загуба на коса на малки части, в някои места, като се започне от малки площи и може да доведе до пълна загуба на всички косми на главата си.

Алопеция ареата задължително трябва да се лекува, защото това заболяване-това не е присъда, и имате възможност оказват косата втори живот“, казва Паради, Mirmirani.

Като отбелязва, лекар, тук мед са изолирали гените, стрес и куп заболявания, въпреки че, основната причина за тази болест е да не се обадили дерматолози.

За лечение на косопад при мъжете се нарича алопеция, специалистите препоръчват кортикостероиди, някои други медикаменти, процес фотохимиотерапии и лазерна терапия.

Ние умишлено не ги наричаме ви комплексното лечение на заболявания, които провокират загуба на коса при мъжете, тъй като Лекарството може не само не лекува причините за загуба на коса, но за да направим нещата по-лошо, затова се препоръчва с проблем, загуба на коса се консултирайте с лекар.

Надяваме се, тези съвети ще ви помогнат да разберете какво предизвиква загубата на коса при мъжете, така и какво лечение срещу косопад трябва да вземете под внимание.

Theme by Anders Norén