стил

Как да изберете стил на обличане: универсални съвети

How to select clothing style: universal tips

Всеки човек, независимо от пол и възраст, иска да изглежда привлекателно. И няма нищо необичайно в това няма, защото първото впечатление на околните изграждат въз основа на нашия външен вид: облекло, маниери, грим, характеристики на речта и така нататък. Мъжете в моя гардероб е много по-спокоен, отколкото при момичетата. Те просто купуват тези качествени и модерни неща, че са те. Жените търсят дрехи на значително по-дълго и подход чувствителност на процеса: за тях това е ритуал, който понякога отнема няколко часа. Понякога обаче не всички покупки са добри. Така че има в гардероба на жените на пилотите блузи, тениски, панталони, рокли, sundresses и поли, които не може да носи. Всичко това е резултат от липсата на някакъв определен стил.

Гардероба трябва да се избере въз основа на факта, че изглежда вие искате да създадете по — спортен, бизнес, Бляскав, реколта, глем-рок, или друго. Не забравяйте, че хората черпят информация за вас, на базата на това, което виждат пред себе си. Така че, търси си дрехи, хората формират мнението си на каква позиция е да приемате и колко печелиш, какво ви харесва и това, което навици у тях. Трябва да се облича, за да се угоди на всички — познати и непознати, на мъжете и на жените. Това за което ще говорим.
How to select clothing style: universal tips

Психология на дрехи

За никого не е тайна, че нещата, които носим, се формират в очите на хората около нас по определен начин. Така че, облечен в костюм, след като направи съответната прическа, жената моментално се превръща в сериозен ръководител. А дали тя ще наследи този гардероб деним яке, маратонки и тениска, пред нас ще се появи момиче, което със сигурност обича спорта и оценява удобство и комфорт. Днес в науката е предоставена отделна посока — психология дрехи. Един американски учен дори е написал книга — „ти си това, което носиш“, — където са описани не само причините за избора на едни или други неща, но се описва какви са психологически проблеми гардероба и как да ги преодолеем.

За съжаление, много хора съдят за вътрешния свят на един напълно непознат човек, идващи не от неговите лични качества, които не е известно, но на външен вид. Затова облекло, както бихме искали, е индикатор за социално-икономическата ситуация и да ни доведе до една определена каста, независимо от образование, професия, материалното положение, и така нататък. Например, един мъж в яке-косухе и кожени панталони се възприема от обществото като рокер, а ако той е облечен в бяла риза с вратовръзка и класически панталони, го спокойно може да се се дължи на „бял воротничкам“.

Вашият стил трябва да бъде много внимателно създадена, не е задължително да се придържате към него постоянно — дрехи и може да варира в зависимост от ситуацията. Естествено, да ходи на работа, трябва в бизнес-на пътя, и на парти в чест на Хелоуин можете смело нарядиться балансьор или да пробвам на себе си образ на диско дива. Първо, най-важното-да угодят на себе си, и второ, гардероб трябва да съвпада с мястото и събитието, на което сте на път.

Още един важен фактор, не толкова отдавна са доказали учените — да бъде в състояние да повлияе на хората. Американски психолози, направили проучване: хората са разделени на две групи, като първо даде бели халати и казаха, че те са облечени от лекар, а вторият отиде в неща художници. След това всички се раздадохме прости задачи, че хората от първата група е по-леко, леко и внимателно продумывая всяка стъпка. По този начин, учените са открили, че нещата могат да повлияят на хората. Сигурно сте забелязали, че са облечени в луксозни вечерни рокли да се носят обувки на високи токчета, неволно започваш да държат изправен гърба си и се чувствам като богиня. И като дойде от работа, вкъщи и почивка, да се облича в любимите и удобни неща. Така че, избирайки един или друг стил, задайте си въпроса: „Кой искам да бъда?“ В този дух, и да изгради своя кабинет.
How to select clothing style: universal tips

Проблеми гардероба и как да се справим с тях

Ние вече споменахме по-горе, че един от психолози отбеляза в книгата си “ Основни проблеми гардероба и стила, с които се сблъскват много жени. Нека разгледаме някои от тях:

    Ако държите в гардероба всичките си дрехи и ненужни, изтрити и скъсани, отдавна излезли от мода, и така нататък — това говори за това, че вие несъзнателно се придържат към миналото, желанието да се запазят всички тези „ценности“. Кажете на себе си: „Стига!“ И изхвърлете две трети от неща, които не се вписват, мазнини или, напротив, отдавна им не са подходящи. Ако в гардероба на жените преобладават неутралните тонове, се наблюдава скудность аксесоари — следователно, тя остана в ежедневната си рутина, желае комфорт или се страхува да привлича твърде много внимание. В този случай, трябва да е постепенно се разрежда си познатия начин на ярки и модни дрехи или бижута. Някои жени носят грешен размер: прекалено голям или малък. Като американски психолог, това говори за това, че той вижда своето тяло не е такъв, какъвто е в действителност. Вземете нов кабинет, да се прибягва до помощта на приятел или на професионален стилист. Те ще ви помогнат по-адекватно да се прецени своите форми. Ако колеги или близки говорихме за това, че се обличате неправилно или шантав начин, не бързайте да се засягате-тук заслужава да се обмисли. Имате два варианта: или сте избрали неправилна дрехи за определено събитие или цел-да привлекат към себе си вниманието на всички. Разбиране на това, което е причина за вашите неуспехи, отстраняване на проблема, да продължават да купуват съответните неща. Често на улицата можете да срещнете зряла жена в къса пола или прекалено много ярка рокля, като цяло, облечен в младостта си. Това е погрешно, тъй като се свързват облеклото трябва да бъде за конкретна ситуация, а не на възрастта. Още повече, че сорокалетняя дама ще бъде значително эффектнее изглеждат стилни и елегантни неща, които са подходящи за нея по възраст. Някои бизнес вумен и в ежедневието предпочитат бизнес стил в облеклото. Това говори за тяхната зацикленности на работа и нежелание да се отпуснете. Цени себе си, не само за постигане на кариера, но и по лични качества и други таланти. Научете се да почивате и изберете подходящо облекло: топло, уютно блузи и пуловери, свободно намаляване на панталони или дънки, удобни обувки.

Гардероб не трябва да се скъпите маркови неща, за толкова дълго време, тъй като те са направени от качествени материали, зашити изкусните майстори и от вас тип на фигури, както и цветове. Тогава вие гарантирано ще изглежда луксозно, няма да успеят да забележите мъже.

Изберете стил на себе си

Така че, ако търсите своя стил, искате да промените или, може би, за подобряване на вече съществуваща, може да се отиде по два начина — да се обърнат към имидж-мейкер или изберете си дрехи. В първия случай срещу заплащане (имайте предвид, че това ще струва много), ще се консултирате с професионалист. Но всеки човек сам си стилист и може да се справи без помощ, най-важното е да знаете правилата, за които ще ви разкажем по-долу:

    Дрехите трябва да бъдат избрани така, че тя да съответства на вътрешния свят, това е стил трябва да отразява вашият вътрешен свят, а не да отида в разрез. Ако предпочитате начин на деловата жена, Модни неща, които са тийнейджъри, вие очевидно няма да е много комфортно. Така че, за да спре своя избор на конкретен продукт, да следите своите усещания, а не съветите на продавачите. Начин на бране, имайте предвид такива фактори, като професия, длъжност, възраст и други подобни. Купи две или три неща, които ще послужат за основа за нов гардероб. Те трябва да се съчетаят помежду си и с други нарядами виси в гардероба си. Освен това, стилисти препоръчват по-леки дрехи неутрални нюанси се допълват от ярки аксесоари, които ще ви помогнат да завърши образ и подреждане на необходимите акценти. Преди да отидете в магазина, погледни се в огледалото и определете типа на своята фигура (ябълка, круша, правоъгълник, пясъчен часовник и т.н.). Всяка жена има нещо да се скрие и да се подчертае, както това може да стане с помощта на дрехи. Така че проучи експертни съвети по отношение на вида, което е препоръчително да се носят и какво да се изключи. Тази информация ще ви помогне да направите правилния избор. Не само особеностите на фигурата, но и на вашия tsvetotip-важна част от перфектния начин. По този начин, използването на топли руси жени и светли цветове (розово, тревисто, жълто, синьо и други), брюнеткам — ярки цветове (червено, синьо, лилаво). Светлокожим шатенкам трябва да се обърне внимание на дрехите, кафяв, бежов, сив, коралов цветове, както и по-тъмни към лицето, охра, червено, синьо и нюанси.

Сега разбираш ли, как да изберете стил на обличане, и да се прилагат тези знания в практиката. Купи качествени и не са непременно скъпи неща, които да подхождат на тена на лицето, да подчертае достойнствата и да скриете недостатъците на фигурата, и винаги ще изглеждате стилно.

Theme by Anders Norén