грим

История на грима от бяло до BB крем

От древни времена в Европа съществува предположение, че кожата не може да бъде идеална за себе си. За да отговаря на идеала за красота, в лицето задължително ще доведе този или онзи козметика и грим.

History of makeup from white to a BB cream
Сцена от филма „Мария Антоанета“

История на грима и козметиката

Всъщност, историята на познатата ни днес основания по някакъв начин са започнали още по времето на Древна Гърция.

В Древен Египет и на Изток, например, в Персия, средства за промяна на цвета на кожата не е известно. Тези народи са били считани за доста естествен тъмен цвят. Не се опитва да избегне древните египтяни слънцето. Но в древността (в Древна Гърция и Древен Рим) е напълно противоположна.

В Древна Гърция, той е смятан за красива бяла кожа, като богини,
в края на краищата, богиня Хера е описан като „белоруких“

В Древна Гърция и в Древен Рим, смятало се, че идеалната бяла кожа без тен. И концесионерът, римлянки се скриха от ярка слънчева светлина и се опита да облекчи кожата с козметика.

History of makeup from white to a BB cream
Статуя на богинята Хера — съпругата на Зевс
Древногръцки поет Омир описа в „бялата ръка“ богиня

Любов към прекрасна бяла кожа, е възникнал в Древна Гърция и е свързан с описанието на древногръцките богини. Богове и богини, според гръцката митология, е златни коси и бяла кожа. Населението на Древна Гърция се опитвали изсветлява косата, дъждуване ги с брашно и да направи кожата по-бледа.

Оловни бял в историята на грим

В Древния гръцки град Атина започва историята на такива козметични средства, предназначени за избелване на кожата, като carussa – бял проводник. И, в крайна сметка, отровни оловни бял за избелване на кожата се използва в Европа чак до XIX век. В края на краищата, този козметичен продукт е много ефективен.

History of makeup from white to a BB cream
Зевс и Хера
Cameo през I век на нашата ера.

След прилагането на оловна кал кожата е придобила прекрасен чист бял цвят. Единственият недостатък, ако сте започнали да използвате cerussi, ще се нуждаят от все повече и повече на този инструмент, тъй като той се разваля кожата. А за да се прикрие произтичащи от прилагането на оловна кал недостатъци на кожата на лицето, дами са използвали оловни бял в големи количества. Чак до хіх век за опасностите от олово за здраве в Европа нищо не се знае.

Carossa — да се избелват, които са се появили в древните Атина

Начин на cerussi също остава почти непроменена от времето на Древна Гърция. И в Древна Гърция, бял проводник е направено, както следва:

1. В керамичен съд е поставен на олово с малко оцет
2. Около 10 дни по-късно отвори контейнера и премахване на образувани през това време се слой ръжда
3. Тази операция се повтаря няколко пъти, докато целият не се разтваря олово
4. Почистване от ръжда перейки в прах и вода овариальной
5. В края на краищата, в долната част на съда след приготвяне, се оказа, бяла утайка е бял проводник

Има теория, че в Древна Гърция идея употребата на олово за бяла стана благодарение на добива на сребро. В близост до Атина в древността са били мина, където копаят сребро, и на отпадъци от това производство е в планините оловни бял пигмент.

History of makeup from white to a BB cream
Хера в каруца, теглена от павлинами
Живопис на XIX век.

Все пак, в Древна Гърция и в Древен Рим баба, макар и усъвършенствани, по лицето, но се опитах да се придържат към действия. Броят на белите в лицето на noble Матрона трябва да бъде минимално, а ярката боя е била разрешена само жените лесно поведение.

Пиявица за ухото, най-добър козметичен продукт на Средновековието,
бледност на лицето си — гарантирано

В средновековието определен идеал за красота става дева Мария. Нови идеи за неземную бледност на кожата си – „бледа Мома“ на кожата. Идеята, че младите момичета, които нямат деца, кожата е по-лек, отколкото при по-възрастни жени.

History of makeup from white to a BB cream
Художник Rogier ван дер Weyden
Портрет на една дама, ХV.

Успоредно с това, на нови възгледи, и, че кожата на аристократи, за разлика от селянин, трябва да бъде светло и без тен. Наистина, за разлика от смуглых персоналът, работещи в областта под жаркото слънце, аристократ не се занимава с тежък физически труд.

History of makeup from white to a BB cream
Жана д ‘ Арк

Въпреки това на козметика, включително оловни бял, Църквата не се обезсърчават. В Средновековието бледа кожа е била постигната, като се избягва слънчевата светлина и с помощта на пиявици, които сложи зад ухото.

Най-популярните козметични XVI век „венециански бял век“ — „най-качествен“ реабилитира с по-високо съдържание на олово

В епохата на Възраждането, както и в Древна Гърция и Древен Рим, смятало се, че гримът трябва да бъде максимално естествен. Въпреки това, вече през XVI век, когато модата започва да диктува Венеция оловна кал са станали много популярни сред благородните дами. Най-оловни бял, се считат за „венециански бял“, който е наречен „духът на Сатурн“. Предимство на „Венециански бяло“ е в това, че те съдържат много по-голямо количество олово от бял от други производители.

History of makeup from white to a BB cream
Венецианския художник Тициан
Портрет на Елинор Gonzaga, XVI век

„Венециански бял“ много плътно е покрит с кожа, и даде му атласную гладкост. Въпреки това, с течение на времето кожата под действието на олово се превръща в сиво-жълта и набръчкана. Но аристократ по това време не са забелязали връзката между използването на козметика и влошаване на състоянието на кожата. Новообразованные пукнатини отново прикрито оловни белилами. Е един порочен кръг, много полезно за търговци обелить.

History of makeup from white to a BB cream
Катрин Де Медичи
Портрет

Освен бялото, за да премахване на лунички и пигментни петна, в епохата на Възраждането също да се използва смес с живак арсен и мускус. Например, една отровна смес, за премахване на старчески петна от кожата се използва френската Кралица е родом от Италия, Катрин де Медичи.

History of makeup from white to a BB cream
Английската Кралица Елизабет I
Портрет

Лицето като маска „кукла“ грим от XVII-XVIII век.

През XVII-XVIII век в историята на Европа спокойно може да се нарече времето на господството на белия и руж. За умереност в това време не би могло да отиде и реч. На мода луксозни и почти театрален грим. Лицата на придворните дами и господа, като лицето на порцеланови кукли. Докато е бяло лицето беше покрита с няколко слоя. И за да подчертае белотата на лицето е червено руж и червило и обводил сини вени и черни изкуствени бенки – мушица.

History of makeup from white to a BB cream
Мария-Антоанета
Портрет

Се опита да подражава на аристократичния и прости горожанки. Въпреки това, поради липса на достатъчно пари за скъпи оловни бял за избелване на кожата са използвали просто средство – миро, състояща се от грах, нахут, бадеми, ечемик, семена от хрян и мляко. Всичко е много естествено и достатъчно безвредни. Ефектът беше почти не се вижда, но кожата е от градовете през XVII-XVIII век, изглеждаше много по-добре и по-здрави от аристократично.

History of makeup from white to a BB cream
Сцена от филма „Мария Антоанета“

През XIX век дами от висшето общество почти спират да ползват декоративна козметика, но актрисата и певица продължава да се използва бял. И дори в началото на ХХ век в Европа, чрез продажба на прах, на базата на същите опасни с олово.

Не само в Европа, но в Азия, това се е смятало за красиво бяло лице

Освен европейски бял цвят на лицето се смяташе за невероятно красиви и в Азия – Китай, Корея и Япония. Има от природата на кожата с жълтеникав оттенък, азиатци нещадно се опитаха да направят лицата си в бяло.

History of makeup from white to a BB cream
Художник Toshikata Мидзуно (1866-1908)
Заснеженный градина

И в Китай, и в Япония е известен оловна кал. Но най-често в азиатските страни и на лицето, причинило безвреден прах ориз. Смята се, че оризова пудра на прах е изобретена в Древен Китай. За производството му се използват зърна от ориз, които били перемолоты в брашно.

History of makeup from white to a BB cream
Художник Toshikata Мидзуно (1866-1908)
Чайната церемония

Бял проводник също първоначално са се появили в Китай, най-вероятно по време на династията Шанг (1600-1027 пр. хр). И вече от Китай дойде в Япония, където те са били използвани първоначално само придворни дами, и около от XVI век, всички други жени.

Китай е Родина на перлата на прах

Също така в Древен Китай са се появили и калин прах. Време някъде около 320. Се произвежда такъв прах от натрошени перли, и първоначално е била използвана за медицински цели. В традиционната китайска медицина се е смятало, че перлен прах намалява въздействието на вредните слънчеви лъчи и предотвратява появата на пигментация на кожата. По принцип мъдреците на Древен Китай за лечебните свойства на перли и съвременните учени са съгласни.

History of makeup from white to a BB cream
Сцена от филма „мемоарите на една гейша“

В Корея в древността, за да придадат на кожата цвят поющим поет“, като бяла яспис“ е бил използван в много поетична форма – тор Соловья. Тор соловья, смесен с брашното, и по този начин, осветляющий прах. Това отбеливающее средство и се използва от японските.

History of makeup from white to a BB cream
Сцена от филма „мемоарите на една гейша“

История на грима и козметиката на ХХ век

През ДВАДЕСЕТИ век на мода на бели лица излиза нищо. Революция направили в 1920-те години, Коко Шанел, защото именно тя се е наложила мода за тен. Сега е модата на ХХ век тъмен тен на кожата, не бледа, като това е било в продължение на много векове в европейската история.

През двадесети век на мода на тен

History of makeup from white to a BB cream

През първата половина на ХХ век, популярна козметика, принуждавайки бял прах става. Прах козметичен на прах, използвани за даване на кожата на лицето определен цвят. Вече през 1930-те години в Европа и Съединените Щати се произвежда около три хиляди разновидности на прах с разнообразни нюанси – от бежово и розово до модерния цвят тен. И на първо място „компактен“ прах с пуховкой за нанасяне на 1920-те години.

Малко радиация, и кожата ви ще заблести

В началото на ХХ век, в допълнение към обикновен прах и на прах с ефект на сияние. Този прах може да се купи в Лондон и Париж. В Лондон през 1917 година фирмата е основана Radior. Тя се продаваше на грим (пудра на прах, крем, руж), в състава на радиоактивен елемент радий, който е бил открит през 1898 г. Мария и Пиер Кюри. Все пак си несигурност, както преди, с водещ, нищо не се знае. Козметика с радием в началото на ХХ век може да се купи в най-известният универсален магазин в Лондон – Хэрродс.

History of makeup from white to a BB cream

И в Париж през 1933 г., е фирма Тхо-радиация, която също е била продадена на компактна пудра, руж, паста за зъби, крем и ефект на сияние. В рекламата на козметика от компания Тхо-Радиа се говори за „научен подход към красотата“. И един от основателите на компанията са били включени Алфред Кюри“, който, както се оказа, не е имал никакво отношение към Мария и Пиер Кюри. Да, и е възможно да не съществуват в реалността, но е изобретен само добър маркетингов ход.

Част от съвременните козметични продукти, радий и торий, не са включени като е забранен в Европа за употреба в козметиката, но с научен подход, ако се вярва на рекламата, е налице.

History of makeup from white to a BB cream

Състав прахове днес влизат такива вещества като цинков оксид, титаниев диоксид, каолин (бяла глина), талк (бял минерален прах), багрила, както естествени, така и изкуствени, и парфюми, за да придават приятен аромат.

„Баща“ На Фондация – Макс Фактор

Първият Фонд се появява в началото на ХХ век – през 1914 година. Неговият създател е Макс фактор. Той е изобретил тональная основа за актьори като по-удобен козметични средства, отколкото по-рано в театрален грим-молив на базата на мазнини. Измислено в основата на Макс фактор своята структура е подобна на крем. И на лицата на актьорите на екрана този крем смотрелся естествено, за разлика от по-рано използван молив с боя, която създава маска ефект.

През 1937 г. max factor пуска тональную в основата на всички. Това е крем-пудра на прах, която наносилась на лицето с влажна гъба.

History of makeup from white to a BB cream

През 1960-те години в Европа са различни тонални основи, включително цвета на Тан. И в началото на двадесет и първи-се появяват фонд, в състава на силикон, което ги прави присъствието на лицето е почти незабележима.

Днес Фондацията се извършва в различни форми – на прах, течности, кремообразных и дори под формата на спрейове. Докато декоративна основа (за да скриете неравности) все по-често се опитват да съчетаят грижа с козметика.

ВВ-и SS-PP — кремове, основи и грижа за кожата

Така например, там е ББ крем. Името му означава Огрех балсам „лечебен балсам“. Този продукт защитава и възстановява кожата, и може да служи като добра основа за грим. Този продукт СС крем — контрол на цветовете (англ. „контрол на цветовете“). Този крем подхранва и хидратира кожата и изравнява тена си тон.

History of makeup from white to a BB cream

Друг крем — сметана ДД (ежедневно Защита от англ. „ежедневна защита“). Това се нарича хибриди ББ крем и гъста коса крем, а също и слънцезащитен крем. Появата на слънцезащитни продукти е тенденция през последните десетилетия. Това е точно същата, както през хіх век е доказано, че опасността от олово в наши дни всеки знае за опасностите от дъбилни за кожата. Прекомерното излагане на слънце или често тен в солариума може да доведе до рак на кожата, твърдят учени.

Така че може би ни очаква още един кръг в историята и се върна към тенденцията на бледност.

History of makeup from white to a BB cream

Theme by Anders Norén