стил

Грижа за обувки замшевой

Care for suede shoesЗдравейте! Говорим за замшевой обувки, и по-точно за практическата страна на въпроса — грижи и почистване. Това е особено вярно сега, когато пред киша, кал — всички тези изкушения на Златния век. Има устоявшееся мнение, че в мокро време велурени обувки е по-добре да напусне къщата, защото на външен вид може да бъде изгубен завинаги. Освен това, много от тях отказват от покупка на обувки от велур, тъй като този материал е изключително уязвима към нашите метеорологични реалности. Това е Отчасти вярно, но ми се струва, че проблемът няколко преувеличена.

Велур — това е една и съща кожа, просто бархатистая. Премахнете мръсотия с размита повърхността, разбира се, е по-труден процес, но въпреки това, ако имате съвременната а обувките средства — това не е проблем, но за някои дори е хубаво, тъй като на процеса на почистване и обработка може да бъде доста приятен. Най-малко, аз обичам това нещо.

Care for suede shoesНа първо място трябва да се каже за импрегниране, импрегниране на обувки водоустойчив средство. Ние сме писали за това в статия за грижа за обувки от гладка кожа. Що се отнася до велур, тази стъпка е още по-важно — за да мине през него, аз не бих посъветвал. Преди първата употреба, а след това веднъж на сезон, велурени обувки трябва да се даде защита от влага. За това има добър инструмент Сапфир супер Invulner (на снимката вляво).

Какво да направите, ако сте попаднали под дъжда, са в кал, и вашата прекрасна скъпи обувки тежко ранен? Как да се възстанови замшевую обувки?

На първо място, да се прибере вкъщи, оставете обувките да изсъхнат — отделете малко време, за да избършете с влажна кал. Това може да отнеме ден или дори повече. По-нататъшните етапи ще са илюстрирани с примери.

И така, имаме силно замърсени велурени обувки. Кал изсъхне, сега можете да се пристъпи към прочистване.

Care for suede shoes

  С обикновена четка за обувки от естествена четина премахване на повърхностни замърсявания. Ако има трудноизлечимых места, можете да използвате специална гума Gommadin Сапфир.

Care for suede shoes

  Извадете връзките на обувките и да почистващо средство за кожата. Аз използвам Сапфир Omni diam. В комплект с малка четка. Между другото, също е подходящ за набук и текстил.

Care for suede shoes

  Това е лесно за използване, трябва да се налее малко средства в отделен съд — толкова, колкото е необходимо за една почистване.

Care for suede shoes

  Потопени в средна четки не е твърде силно кръгово движение, вие трябва да минете цялата повърхност. В този процес е малка пяна, която изчезва почти веднага. След това измийте четката под течаща вода и вече чиста четка за пореден път се лекува от велур.

Care for suede shoes

  Изчакайте няколко часа, докато обувки не ще пресъхне. Специалната гумена четка за велур колектори кадифена.

Care for suede shoes

  След това четки, обикновено оставяха следи под формата на ленти. За да се отървете от тях с помощта на специална четка.

Care for suede shoes

  С помощта на безцветен крем със салфетка и освежени ръбовете на стъпалата.

Care for suede shoes

  Ето това е, ботуши изглежда свежа и бодрой и готова за нови приключения.

Понякога имате нужда от освежаване на цвета. За това има добър инструмент Сапфир ръцете си златен медал д ‘ ор Renovateur велур и набук спрей. Достъпна в няколко цвята: черно, тъмно кафяво, кафяво, тъмно синьо и безцветен.

Моля, обърнете внимание, че описания по-горе процес на почистване се изисква само в случай, че обувките са много мръсни. Обикновени ежедневни действия с велур ограничава до почистване на ръбове с помощта на влажна кърпа и няколко движения на четката по цялата повърхност, за да разпери купчина.

Както виждате, замшевая обувки, противно на предрассудкам, много практично да се използват, а да се грижим за нея е лесно. Разбира се, не трябва да се пренебрегва общи съвети: Не оставяйте мръсни обувки продължение на дълъг период от време, да се използва уплътнението, за да се избегне образуването на гънки и най-накрая, класически и най-важна препоръка-не носят един и същ чифт два дни подред.

Изобщо, едно трябва да помните, че стилът не започва с умението да съчетавате цветовете и да изберете колан под обувките си. Първата стъпка трябва да бъде чиста спретнат обувки. Без това всичко останало е безсмислено.

Theme by Anders Norén