Грим за очи и за тези, които носят очила

В последно време очилата са се превърнали в част от модните образи, много от най-известните марки, така че момичета, купувайте и носете очила, без лещи, за да съответстват на картината на любимите си марки. Другите момичета носят очила, ако е необходимо. Така или иначе, и двамата искат ефектно изглеждат еднакво с очила и без очила. От грим за момичета с очила различни от обичайните грим, и как да се избегнат грешки?

1. Грим на очите са задължителни

Самите очила-това е ярък аксесоар. Не е чудно, че много момичета, закупуване на нови рамки за очила, мисля, че сега е щастливо време, когато можем спокойно да спрете да правите грим на очите сутрин. И тук и там. Гримьори докаже обратното – сега вие просто трябва да направите грим с акцент на очите си!

Eye makeup for eyeglass wearers

2. Грунд против – выскальзования

Очилата имат тенденция да са избягали някъде извън вашето приятно на носа? Има един малък трик – преди да се поставят в основа, непременно използвайте грунд или основа за грим. Това ще помогне да се избегне подхлъзване и не е нужно постоянно да коригира своите очила.

3. Коректор

Слънчеви очила, особено в тъмната рамка, способни за магия и неприятно подчертае кръгове под очите. Решение? Използвайте коректор или коректор с жълт оттенък. Това ще помогне за по-надеждно прикриване на следи от липсата на сън.

Eye makeup for eyeglass wearers

4. Луксозен неутралните държави

Очила вече привлече вниманието към вашите очи. Така че, въпреки задължителен грим на очите, гримьори препоръчват да се избягва твърде ярки нюанси сенки за очи, но отдават предпочитание на разнообразието „неутрален“ палитра: нюанси на кафявото, бежовото и сивото придават виждането изпод ръба на още по-голяма дълбочина и изразителността.

5. По-малко блясък

Отблясъци от стъкло и сянка с ясен блясък – не е много добра комбинация. Използвайте сенки с блясък или с ефект сатен, за да подчертаете вътрешния ъгъл на окото („отвори“) и за очертаване на областта под веждите. И на клепача нанесете матови сенки.

Eye makeup for eyeglass wearers

6. Не забравяйте, очна линия или молив

Също така експериментирайте с цвят. Носенето на тъмни очила? Изберете подложка 1-2 тона по-светъл цвят за контур очи „не са се загубили“. Не се страхувайте да опитате необичаен Цвят на очите. Например, тъмно синьо или дори цветът на Марсала ще изглежда много впечатляващо.

7. Не използвайте удлиняющую спирала

Когато мигли постоянно са в контакт със стъкления ръб, това е много досадно, нали? Вместо това използвайте спирала за придаване на обем и се съхранява в косметичке завивка на миглите.

8. Не забравяйте за веждите

Най-доброто допълнение към новата рамка внимателно подчерта, добре поддържани вежди! Заедно те ще правят чертите на лицето по-изразителен и графични.

В заключение, важно е да запомните тези, които носят очила с лещи, които значително намаляват или увеличават очите. За тях има специални тайни на грима, но това е съвсем друга история, достойна за отделна публикация…

Eye makeup for eyeglass wearers