прически

Гръцки прически и прически в гръцки стил

Човек-това е най-голямото чудо
Софокъл

История:
Древна Гърция се смята за люлка на западната цивилизация. В края на краищата, много от това, което сме днес е добре познато и известно, е изобретен в Гърция в периода около третото хилядолетие пр. хр до I век пр. хр така гърците са измислили Олимпийските игри. Докато гърците като цяло много уважение физически зряло и красиво тяло. Точно гърците са измислили демокрацията (власт на народа). Въпреки това гласуване все още не може само свободни хора, които живеят в големите градове. Жените и робите в Древна Гърция демокрацията не се прилага.

Са били древните гърци и велики архитекти – те са си построили величествени храмове с изискани пропорции колони. Са били познати на жителите на Древна Гърция и скулптура – статуи на богове и герои от бял мрамор. И, да, на жителите на Древна Гърция, разбира се, са големи сказочниками и мифотворцами – ние всички знаем, че великият Бог Зевс, не забравяйте богинята на красотата Афродита, богинята-покровител на града на изкуствата и философията, на Атина-Атина, както и за приключенията на Херакъл и Одисей.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Статуята На Зевс. В ермитажа.

История на Древна Гърция е богата, гъвкав, неизчерпаем. Той е запазил за нас имена и писатели, и художници, и философи и, разбира се, името на първия историк Херодот.

С течение на времето и фризьорски салони е по-тежка. Ние не знаем имената на древногръцките фризьори. Ние знаем само, че те са били роби и са ги callistrate. Името идва от думата каламиес – метални пръти маша за коса. Древните гърци много обичаше къдрици. И двете мъжете и жените носят прически с завивкой. Страдание на робите в Древна Гърция е била високо ценена и много скъпо. И всеки от тях, както ние бихме казали днес, са били своята специалност – един роб расчесывал косата домакина или на домакинята, вторият лежеше на пода, а третият е испачкан.

Между другото, гърците не ценят своя естествен тъмен цвят на косата, а исках да бъде така, особено за на, на своята златокудрой богиня. Така, за изсветляване на косата, можете да използвате различни алкални съединения. Или на същата коса падна апартаментите са с шлифован профил оризово брашно. Официални празници и богати жени могат да се използват златен прах.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Германия (скулптура под формата на четырехугольного стълб, върху който се поставя на главата) с изображение на главата на Перикла, Римска копие от гръцкия оригинал Kresila, Ватиканските музеи.

Тук можете да видите брадата, която са носели древните гърци, а прическа, подобна на Фригийский осп е една от най-популярните шапки на Древна Гърция.

Характеристика мъжки прически в Древна Гърция е била тяхната женственост. Така, в архаический период (VII – VI век пр. хр) мъжете са носели прически, състоящи се от Кос, събрани в ниските греди или увита около главата в два реда, за да премахнете хлабав дълга коса до кръста, да носят прически с дълги кичури коса, които са били завиты в спиралата на къдрици.

В класическия период (V-началото на IV век пр. хр) жителите на Древна Гърция започват да носи един малък косата, почиства и къдрава коса, които все още запазват своята женственост.

Така популярен е косата „лък Аполон“ или „Цикада“ — кърли дълги кичури коса са подредени във формата на бантика, над челото. Тази прическа може да се носи не само мъжете, но и жените.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Аполон Бельведерского. прибл. 330-320 до крумовград
Музей На Пий-Климент, Ватикана.
Прическа „лък Аполон“ или „Цикада“.

Още една популярна прическа, тя се появява по-късно в Елинистическата епоха (III-I в. пр. хр), е кръстен на известния пълководец времена на Александър Македонски. Косата е къса къдрава коса изрежи „lestnitsami“.

Между другото, Александър Македонски се превърна в тенденциите на модата и още един въпрос – той въведе модата на выбритые лице. Първоначално, известният командир все още носеше брада и дори бакенбарды, а след това се обръсна. По този начин, ставайки първият грък е без брада. Мода на обръсна лицето много бързо се разпространява в армията и сред цивилното население. Ще продължи мода на выбритые на лицето и в Древен Рим. С бородами сега само учени и философи.

До Александър велики гърците носят бради големи, че рамката на долната част на лицето. Брада, Кърлинг. Тяхната форма може да бъде най-разнообразна – за какъв период от време той е бил доста разпространен „сплющенного“ брада. Брадата е била обработена с ароматни масла и празници посыпали креда, брашното, ситно смлени билки.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Бюст на Александър Македонски като Хелиос.
Прическа „Александър Велики“.

Брадата на древните гърци, както и много от народите на древността, се смята за признак на зрялост, да го носят само мъжете, които са създали семейството си и дома си.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

А дискобол. Римска мраморна копие от гръцката статуя на Мирона.
Тук можете да видите пример за „спортни“ прическа, която носеше в Древна Гърция.

В дамски фризьорски салон мода в Древна Гърция попита Dida. Съдбата на гръцките жени е била незавидна – след сватбата им е останало-да отглеждат деца и да се отдадете на прехода, да живее в женската половина на дома. Но имаше и изключения — жрици богини, храмовите проститутки и гетеры.

Тайландците не са жени лесен поведение. Тяхната задача не е да се наслаждаваме на тялото и душата. Основното предимство на тайланд образование – способността да разбираш от музика, литература, философия и изкуство. Между другото, за да оправи тези области на човешките знания са били също така и на всички достойни мъже-граждани на гръцките градове-държави. Hetairai са били придружени от философи, владетели и пълководци по време на празници. Понякога те са съпруги.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Артемида Gabii.
Прическа „гръцки възел“.

Така, в архаический период се появява прическа, наречена „косата на тайланд“. Той се състои от коса, въже, на задната част на главата, и sorgu, покрити с парче плат или да се събира в специална чанта.

Бяха косата и която е въвела в модата гетера фрина (тя позира за скулптори и художници, например, скулптор Праксителя). Прическа гетеры Фрины, се състои от завитых коса, украсена с бантиком на темето.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Аспасия.
„Teneobraznyh“ прическа.

Най-популярните и известни женска прическа в Древна Гърция е прическа „гръцки възел“. Тази прическа е масата на възможности. В основата му е куп конична форма на косата. Един от вариантите на такава прическа carimbos – пакет от косата, която е прикрепена към врата е много ниска.

И гръцки жените носели прически „lampaden“ (къдрава коса, събрани в кратък опашка, която прилича на пламъка на огъня), „teneobraznyh“ прическа – косата, разположени на челото до тила под формата на триизмерни филийки, вързани с две панделки (тази прическа е на Аспасия – съпруга на атина пълководец и говорител Перикл).

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

„Lampaden“.
В съвременна интерпретация.

Е била известна в Древна Гърция и перуки. Беше много популярен blond перуки и перуки с пепельным отлив. Но са много скъпи, те не се радват на такава популярност, както в Древен Египет. Както и египтяните, жителите на Древна Гърция обичаше козметика, обаче, я използвали още много по-малко количество. За козметични процедури, гърци, роби – козметичен. Козметичен се втрива в тялото на своите господари на ароматни масла и екстракти, а също така се правят масажи.

Въпреки сложността на прическа, обличане, древните гърци просто – същия, че и на египтяните, за парче плат (от гръцки тя се нарича heaton), който фигура в гащеризони.

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style
Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Модерни прически в гръцки стил
Снимки от различни източници

Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style
Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style
Greek hairstyles and hairstyles in the Greek style

Dv Вероника

Theme by Anders Norén