Диамант: свойства и характеристики на любимата бижута

Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry

Най-мощната енергия се смята за диамант, чиито свойства са отдавна пропитано мистика и тайни. Почти всички магически училище, религия и тайни общества, са били приписани на Диамант магически и лечебни свойства, като се има предвид, че дори притежаването на този камък може да даде на своя притежател интуиция, с огромна сила и късмет в бизнеса.

Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry

Камък на мъжественост

Смятало се, че диамантът е мъжки камък, символ на смелост и доблест, така че рицарите са се опитали да я сложи върху дръжката на меча или бронята, сигурни, че тя ще им донесе победа в турнири и дава кураж. Поради факта, че камък се смята за символ на духовно благородство, сила на духа и тялото, го представят като подарък за особи царска кръв, че те да могат правилно и уверено да управлява народа.

Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry

Мъдростта на жените

На жените се препоръчва да носят диаманти, ако те се намират на женската сила и мъдрост, след появата на семейство и деца, т.е. след влизането в „Бальзаковский възраст“ — на 30-35 години. Между другото, скъпи дами, носете диамант ще ви предпази от предателството и изневярата, а също да представите себе си и своята красота.Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry

Разнообразие от имоти

В XVI век, бижутерите създават амулети две половини диамант, който е бил предназначен за мъж и жена (или мъж и жена), като символ на тяхната любов и вярност. В някои култури, в знак на божествената мъдрост също е страхотна. Свойства посъветвал да изпратите, за да се защити къщата от зли духове, магии, разваляне и уроки, това е да се използва като надежден талисман.

Древните вярвали, че диамантът ще ви помогне да се отървете от редица заболявания, например, епилепсия и други психични и нервни проблеми. Смятало се, че тя ще допринесе за укрепване на имунната система, влияе благотворно на сърцето, изцеление, дори духовно изцеление, за да изчистите белите дробове и дихателните пътища, за облекчаване на стенокардия.

Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry

Носенето на диаманта помогне да се отървете от своите похотливых желания и лошото поведение, е бил включен, за да успокои далака, умиротвори зли и жестоки мисли. Често се случва, че диамантът е бил отведен в съда, за да е справедливо да реши съдбата на обвиняемия се е смятало, че камъкът потускнел, ако човекът е виновен, а ако не – тогава започна да трепти и блясък в очите му.

История на бижута

И сега някои факти. История на тази прекрасна бижута обвит в няколко загадки, и всеки голям диамант простира на поредица от тайнствени интриги и смъртни случаи влак. Има теория, че първият диамант е намерен в IV век пр. хр В Индия, а ето до XV век, камък, лекувани много спокоен, оценявайки го по-малко, отколкото злато, сребро, да не говорим за рубини и изумруди. Това е свързано с факта, че по време на тези парчета от въглерод не са могли да се справят, и неотполированный диамант няма да има обжалване. Но един ден в Индия хората са се научили да се справят с диаманти, и камък блестяха на лицата им, той веднага се превърна в камък номер 1.

Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry

И в Европа, тайните на диаманти започва да се отворят за дамите само в средата на хv век, когато любовница на Карл VII, Графиня на Anita Киселец, станал основател на мода бижута с диаманти. В същото време най-големите и красиви камъни са били дадени на отделни имена – „Кохинор“ (не за търговия, а не да се продават за злато и хартиени пари), „Кулинан“ (нето тегло 621 грама), „Раджа Maltanski“ (уникален блясък).

Diamond: properties and characteristics of favorite jewelry