стил

Цвят на Теория и цветове в мъжкия гардероб

Color theory and color types in mens wardrobeПредставяме ви второто издание на цветотипы коса Сабери. Първата, уводна статия, озаглавена „цветове в мъжкия гардероб“ имам добър отговор от читателите на нашия блог, дори противоречия — в крайна сметка, стана повод за оживени дискусии. Това говори за това, че темата е и за мъже интересен и актуален. Сабир-практикуващ лекар, опитен стилист, води общност във FACEBOOK, и, повярвайте ми, да си вършат работата професионално. И така, запознайте се с още една порция важна информация за теорията на цветовете.

Здравейте, уважаеми читатели! Днес ние продължаваме да разказвам за цветовете в мъжкото гардероба. Миналия път говорихме за Най-лесният начин за избор на цветове — Използване на цветове външен вид. А сега по-сложен, но по-точен метод — теория на цветовете, или, казано по-просто, тип. В Русия и ОНД по-известната „теория на сезоните“, където хората са разделени на „4 сезона“, но тази теория е доста неточна и няколко изтекъл срок на годност. За нея може да се каже, ако на читателите ще бъде интересно, в края на нашия блок статии. По-добре да се обърне внимание на водещи характеристики на тази теория, „тон“. Този подход се основава на теорията на цветовете и принципите на художествената хармония. Мисля, че много хора са забелязали, че цвят на изображението може да бъде хармонично и не. Някои цветове да изглеждат добре един до друг, а някои не. Това не е цвят като такъв, но и в нюанси на цветовете. Всеки цвят има много нюанси, някои от които ще отидат на определен човек, а някои — не.
В някоя от видове, цветове ги зелени, червени, жълти нюанси, но ги обединява една обща характерна черта, която ги отличава от всички други палитри. За да разбера, какви са тези характеристики, трябва да знаете малко за природата на цветовете.

В цветовете е много опити да се класифицират на цветове и търсене на начини за тяхното хармонично съчетаване. Най-успешната класирането е „дървото на Манселла“ — това е триизмерен модел на прехода на цветове. Той отчита не само светли и тъмни цветове, по-известен гама от Ittana, но сиво.

Color theory and color types in mens wardrobe

За да се разбере, че лежи в основата на теорията на вид, и да се научите как да се направи хармонично съчетание, има смисъл малко да се потопите в теорията на цветовете. Първоначално може да изглежда, че е трудно, но си заслужава.
Всички цветове са разделени на ахроматичен (бял, сив, черен) и хроматични (всички останали). Хроматични и ахроматичен цвят не съществуват отделно, те се смесват помежду си, отдавайки цялата огромна гама от най-различни цветове.

Color theory and color types in mens wardrobe

Всеки цвят може да се опише с три характеристики: яркост, яркост, цветова тон.
Яркост описва, колко цвят пигмент, тъй като той е богат. Ярки цветове, много близки до чисти на цвят, без никакви примеси. Мек цвят — това е цвета с по-голям добавянето на сивото е неутрален, ненаситени.

Color theory and color types in mens wardrobe

Лекота описва как да добавите цвят бял или черен. Цвят бял смесено — светлина, черно — тъмен.

Color theory and color types in mens wardrobe
Освен ахроматических примеси, за да се определи точния нюанс, също така е важно, за да мястото, където цветовата гама (hue). Това е свързано със сложна концепция в цветотипы-това е „топъл“ и „студен“ цвят. Не бъркайте понятието „топло и студено“ в цветотипы в топли и студени части на цветовия кръг (когато казват, че „всички червени — топло, всички сини от студ“) – това са две различни неща. В цвят тип под топло или студено се отнася до нисък глас за нещо, което се крие малко в цвят. Топъл цвят златисто-кафяв цвят, а студените — синьо. Почти всеки от 12 кръг на цвят има топли и студени нюанси. Този цвят е най-сложен, така че по-добре просто да се помни, че топлите цветове със златист оттенък и студени със синьо.

Color theory and color types in mens wardrobe

Color theory and color types in mens wardrobeВъв всеки цвят има всичко три характеристики (яркост, светлина, цветна температура), но всички те се проявяват по различен начин. Което се проявява най-често, водещ признак, че е силно влияе на съвместимост цветове с други цветове. Малка особеност прави палитра с по-точно. И третият, най-характерните влияе по-малко.
Основна характеристика на всички цветове могат да се разделят на светли, меки (сиво), светъл, тъмен, топъл (златен цвят) и студена (синкав).

Всички художествени шедьоври и природни пейзажи, също е валидно правилото хармония за водещи характерния цвят. Не е изключение и цвета на лицето.
Някой, като всичко в природата, „боядисани“ палитра от цветове, така че някои от ярки цветове, някой сиво, някой с черна едно докосване на някой с по-бял, и така нататък. Не си струва обаче да се предположи, че, например, в тъмна палитра без ярки цветове — те има, просто те не са толкова ярко, както в нюанси на светло на цвят.

Color theory and color types in mens wardrobe

Нека разгледаме примера, е представител на тъмно оцветяване на Робърт Дауни-младши, ефектно изглежда добре в черно, но на цвят, с бели примеси гледат отделно, не е цялостната картина.

Color theory and color types in mens wardrobe

Но представител на по-ярък цвят, за да Джъд Лоу, напротив, по-добре в светли цветове. Тъмни за него малко е мрачно.

Color theory and color types in mens wardrobe

Представител на мек цвят Дейвид Bekhemu меки сивкав цвят, но е твърде ярък перетягивают внимание върху себе си.

Color theory and color types in mens wardrobe

Но Элайдже Вуду с ярък цвят, а напротив, ярки цветове отиват, и в меките сиво-той се губи.

Color theory and color types in mens wardrobe

Същото е и с топъл и студен цвят.
Скот Граймс, представител на топлите цветове, топли цветове идват с охристым оттенък и студено, със синкав гледат отделно.

Color theory and color types in mens wardrobe

И Матю Макконъхи, с топли цветове ледена синкав цвят. Топъл баба на него, изглежда, земен.

Color theory and color types in mens wardrobe

В техните цветове, тези, които хармоничен външен вид, човек изглежда по-млада, по-свежа и привлекателна. В други, не така, той изглежда уморен или нездравословно, защото няма хармония.
Следващия път, ние ще кажа повече за това, как да се определи водещ характерен аромат. До нови срещи!

Theme by Anders Norén