стил

Черни или кафяви ботуши

Black or brown shoesДо началото на тридесетте години на миналия век, въпросът за избора между черни обувки и кафяви не е по принцип. Това е аксиома, непоколебимым правило мъжки обувки в комбинация с костюм задължително трябва да бъдат черни на цвят. И не е важно с какъв тон е в костюм — черен, сив или тъмно синьо: обувки неизменно имат черен цвят, в тази комбинация. Едва през третото десетилетие на хх век, когато технологията на производство на обувки кожата излезе на ново ниво, и нека кафява кожа изглеждаше като голям и приличен, като черна, публиката с удоволствие прие кафяви мъжки обувки, като достойна алтернатива.

Black or brown shoesМодерна мъжка мода ни позволява да се използват много по-голям диапазон от цветове във вашия всекидневен гардероб. Освен посочените по-горе цветове, всеки производител на обувки има в своя асортимент продукт (особено ако говорим за летни и пролетни обувки) почти всеки нюанс, включително червен, зелен и други. Въпреки това, най-универсални, остават черни или кафяви ботуши.

И в нашата страна преобладава дълбоко се създадат стереотип, че е по-добре и функциональней черно нищо. Кафяви повечето от руските мъже изобщо не се разглежда. По различни причини: трудно е да се комбинират с горна част, по-бързо пачкается. Междувременно, тези причини се нуждаят от проверка и при по-внимателно вглеждане губят цялата си убедителност.

Ако можете да си позволите да имате само един чифт, може би, има смисъл да се купуват черни.

Black or brown shoes

Въпреки това, след като сте готови, за да разшири арсенала си от обувки, обърнете внимание на модели кафяви. Повярвайте ми, те по-интересно, по-забавно и в много случаи е доста подходящо.

Ако говорим за европейски страни, по-специално за Италия, там изобщо черни обувки не са в движение. Ползвам го предимно за официални събития. В други случаи е по-кафяв нищо.

Black or brown shoes

В какви ситуации е подходящо носят черни или кафяви ботуши?

Има няколко ситуации, когато не разполагате с избор между черни и кафяви обувки. На първо място това са официални събития като сватба или погребение. Едва ли е кафяв на цвят ще бъде на място.

Black or brown shoes

Също така строг дрес код по време на работа (например, в банката) няма да ви позволи да се носят кафяви обувки. Това ще бъде леко намален стил, а много организации, които се отнасят до този чувствителни. По този начин, черен костюм, черни обувки.

Black or brown shoes

На пръв поглед това е незыблемое правило да не се нарушава, но ако ситуацията позволява, тъмно-кафяв обувки напълно ще се слее с черен костюм:

Black or brown shoes

Що се отнася до дънки и комбинации от тях с обувки, а след това кафяво отново не може да бъде по между другото. Дори е с черни дънки, противно на общоприетото схващане, той ще изглежда отлично. Просто се опитайте да изберете сянката потемнее.

Black or brown shoes

Обаче, както и с по-леки:

Black or brown shoes

Средно-сини дънки ще се слее кафяви обувки от всякакъв цвят, дори ако отгоре имате черна козина:

Black or brown shoes

Сега стигаме до един друг въпрос, който не може да се придвижва — нюанси на кафявото. Както разбирате, разпръсна е доста голям, и във всеки отделен случай ние трябва да мислим за хармония на цветове в комбинация с други елементи на дрехи, особено панталони. Това не е толкова трудно.

Black or brown shoes

Например, ако вие носете сив костюм или сиви странни панталони от вълна, е важен нюанс на сивото. Ако панталони тъмно-сиви, като на снимката по-долу, разбира се, тук костюм и черни обувки. Въпреки това, ако сте избрали кафяви, то нека това да бъде тъмно-кафяв.

Black or brown shoes

Светло кафяв цвят обувки е добре със светло сиви панталони

Black or brown shoes

Особено ако мислите за правилната комбинация от обувки и аксесоари: каишка и каишка на часовник. Това е особено важно да се помисли оттенък. Не се опитват да носят часовници с кожена гривната дълбок кафяв цвят, заедно с черен колан и карамел цвят обувки. Това не работи. (Повече за видовете колани и правилата ги носят). В следващия пример хармонично съчетание на всички аксесоари:

Black or brown shoes

Въпреки факта, че сив костюм и е доста популярна, тъмно синьо заема още по-голям дял от общото число на тези, които го носи. Затова нашата тема тук е особено важно. Отново, ако не е притиснат бизнес дрес-код, кафяви обувки перфектно в този ансамбъл. И, както и тъмно синьо (тъмно синьо), и обикновено синьо:

Black or brown shoes

И така, какво да се купи, отколкото да разнообразите вашия бизнес стил или смарт кэжуал, черни или кафяви обувки, вие решавате. Правете това, не гледам на закоравели, може би, погрешно представяне. Да бъдат гъвкави. Освен това, израз на „кафяв това е новото черно“ спечели признание.

Се оказа малко неуравновесен пост — нещо като ода за отчетния период. Но да разгледаме този въпрос от гледна точка на новостите в живота си, философията на „външен поглед“. Може би, промяна на стила си, ще промените живота си?

Theme by Anders Norén