стил

Че Smartwatch ще ви направи свръхчовек

Приспособления с различна функционалност различна преносима техника – това е нещо, което е тясно свързана с реалността на съвременния човек. Днес, хората не могат без смартфон, умни часовници, таблети, лаптопи, нетбуци…

Сравнително нова притурка, дори и някакви си 50 години, населяващи областта на научната фантастика, фитнес гривна или смарт гривна, фитнес-тракер. И ако по-голямата част от техническите изобретения допринася за развитието на заседнал начин на живот, „герой“ нашата днешна публикация, напротив, стимулира упражнява разумна за увеличаване на физическата активност, рационално хранене, формирането на правилен режим на деня и не само.

Но преди да се пристъпи директно към разговора за фитнес гривни и, за да се избегне объркване, е необходимо да се определи какво е „фитнес следа“ фитнес часовник и как те се различават.

Which smartwatch will make you a Superman

Фитнес гривни и фитнес часовник

Фитнес гривна Това устройство във вид на гривна с функция за проследяване на физическа активност (които ние ще обсъдим по-долу). В рамките на определен период от време той събира данни, след това се свързва с телефон, таблет, компютър и анализира информация.

Каишките могат да бъдат оборудвани с малки екрани и не може да ги има. Достъпни тракери, предназначени за носене на ръката или на крака. Освен това, има модели, които се отразяват не само на китката или щиколотке, но и на рамо, маратонки или дори гири.

Фитнес часовник-това е притурка, която съчетава в себе си функциите на гривната и умни часа. Той има по-голям екран (границите), тегло и, разбира се, повече функции (които ние също накратко по-долу).

Преглед полезни функции фитнес гривни за всеки, който иска да стане тънък и здрав

Функционалността на smart-часовници за хора, които искат да изглеждат и да се чувстват по-здрави, тънки, по-активна, днес е доста широк и в бъдеще обещава само да расте. Въпреки че, на пръв поглед, да не говорим за разширяването му.

В момента разработчиците са създали приспособления с по следния набор от функции в зависимост от модели и цени.

Акселерометър , сензор, който измерва скоростта и мастурбира по време на движение. Това може да бъде замаха на ръцете при плуване, стъпки, ходене и тичане, вдигане на гири. Благодарение на акселерометру гривни изпълнява функцията на шагомера, който може да се счита за броя на стъпките, направени за определен период от време. Това е удобно по време на работа. Крачкомер също може да се оцени нивото на физическа активност и липсата на мобилност, за да предупреди за опасност от бездействие. А също и това помага за изчисляване на изгорените при ходене и тичане калории.Монитор на сърдечната честота – брой сърдечната честота (пулс) в различни видове физическа активност (включително сърдечно-съдови упражнения) и в състояние на покой.Монитор сън – човек се събужда в точното време. Според производителите, фитнес гривни определи фаза на съня и да пробуди човека по време на фаза на бърз сън, най-комфортен за събуждане период. В допълнение, притурка може да се определи оптималното време за сън, за да се чувствате на следващия ден е добър. Функцията за наблюдение на съня гривни характеристика по-често, отколкото умен часовник.Личен диетолог – това е още една функция, която изглежда като нещо фантастично. Фитнес приспособления може да се каже по кое време и в какво количество се яде да не наддават на тегло, и, ако е необходимо, да го хвърли. Умните гривни (анализ на количество енергия се изразходва и на тази основа дава препоръки за това, колко трябва да се консумират калории, за да се запълнят. Този анализ се извършва въз основа на пол, възраст, ръст, тегло, характера и интензивността на физическата активност. Гривна фитнес не може да оцени това, което човек яде и какво качество, така че тази информация трябва да бъде въведена ръчно. Освен това, вие можете да направите снимка на щрих-кода върху опаковките на храни и подходящо приложение за смартфони ще анализира какво точно ще има човек.

Тези функции, обикновено, типично за смарт гривни и работи в непрекъснат режим, а като притурка на ръка.

Which smartwatch will make you a Superman

Какви възможности предлага фитнес часовник

Умни спортни часовници могат да изпълняват същите задачи, че и гривни, но не непрекъснато, но в определени адаптивни интервали от време (бягане, занимания във фитнеса…). Въпреки това, часовници предлагат и други функции, защото те имат по-голям екран и по-мощна батерия, отколкото гривна.

Този GPS навигация, обработка на данни, получени чрез Bluetooth интерфейс (например, от гърдите сърце монитор или тахометров за велосипедисти). Паралелно фитнес часове на работа като обикновен хронометър.

Which smartwatch will make you a Superman

Умен гривна или спортен часовник?

На пръв поглед изглежда, че наличието на магазини, фитнес часовник (фитнес часовник Apple) такова приспособление, като гривна, няма смисъл. Но тракери имат своите предимства, значими за хората, занимаващи се и водещи активен начин на живот. Към тях принадлежат например следните:

    Ниско тегло и малки размери, така че гривна е незабележимо за ръце, и с него комфортно както през деня, така и през нощта, което не може да се каже за часа;от повече време, поради липса на голям дисплей и мощен процесор.

Преглед на най-популярните модели на „умни“ гривни

Samsung Кутия Fit 2

Подобрен модел на своя предшественик Samsung кутия Fit. Кулминацията на две гривни е крива, по формата на ръцете си дисплей, супер AMOLED, стилен дизайн, добра ергономичност, възможност за промяна на въжета.

2 свързване кутия, подходящ за Samsung Galaxy смартфон с операционна система Android, 4.3 и по-горе, а също така е съвместим и с други телефони с Android 4.4 и по-горе. Гривна оперативната памет е 512 MB, вградена 4 GB.

Функции гривна крачкомер с акселерометър, гироскопом и пульсометром за определяне на движението на човека в пространството и да следите своята активност по време на спорт и сън.

И също така има барометър, вграден MP3 плейър (който работи чрез безжични слушалки), вибрация. Гривна снабден с защита от вода и прах. На екрана се показва информация за време, дата, време, разговори и SMS-и.

Which smartwatch will make you a Superman

Челюстта UP2, и Вверх3

Два модела „умни“ са много сходни, се различават по дизайн и функционалност. Челюстта UP2, и Вверх3 не са за показване, така че няма и инсталираните приложения за смартфон, върху него те ще бъдат най-прости декоративни гривни.

В Вверх3 конструкция изглежда по-тънки своя предшественик Вызова2. Ергономията също е подобрена – гривна гъвкав, примерочные удобни, регулируеми по дължина, с помощта на скоби. И двата модела са съвместими със смартфони на Android и iOS устройства, като Apple iPhone, Samsung Galaxy, Сони…

Възможности гривна от Челюст помощта на гривната UP2: броене на крачки и калории, известие, когато неподвижност, поставяне на цели, проследяване на физическа активност, мониторинг на съня, диетолог, треньор с функция за подбор на програми за физическа активност.

Компанията Челюст UP3 има множество сензори, които мярка сърдечната честота, телесната температура и на околната среда. И двете гривна с брызговиком.

Which smartwatch will make you a Superman

Компанията Garmin Vivosmart

Най-выдающее предимство на тази умна гривна е реална защита от влага, с възможност за гмуркане и съвместимост с голям брой устройства (и КОМПЮТРИ и смартфони на различни операционни системи).

Тракер включва аеродинамична форма, невидими с OLED екран, който когато налягането на фиксиран брой стъпки и изгорени калории, обхванати разстояние, време на деня, SMS и т.н. дизайн на тракера толкова прости, дори невзрачна, така, че може да се носи с всякакви дрехи. Дължина на каишка се регулира с всякакъв диаметър на ръце.

Функционално приложение на Garmin Vivosmart предлага много възможности. Това крачкомер, монитор на сърдечната честота за пакетиране на носене сензор за пулс, калории, напомняне за необходимостта да се смени alarm clock фази на съня.

Гривна може да се определи текущото ниво на физическа активност и на нейна основа се оформят цели на следващия ден. В комбинация със Смартфон-това интелигентно приспособление вибрира и показва на екрана на уведомления за осъществяване на повиквания, съобщения, писма.

Which smartwatch will make you a Superman

Компанията Sony SmartBand В

Фитнес-притурка с абсолютно прост дизайн, различни цветове, без екран. В гумена гривна крие сменяем пластмасов модул с електрониката, които може да се дръпне и поставяне на апликации друг цвят. Sony SmartBand е съвместим с iOS и Android смартфоните, т.е. работи този фитнес гривна с Apple, Sony, Samsung и за други телефони.

В зависимост от конкретния модел гривна Sony SmartBand В мисли стъпки, следи от каране на велосипед и бягане. Притурка е оборудван с монитор за сърдечния ритъм за измерване на пулса. SmartBand-това е възможност да се анализира нивото на стрес и напрежение по време на физическа активност. С помощта на вибрациите на мотора, гривна работи като часовник. А също и притурка може да следите фаза на съня.

Which smartwatch will make you a Superman

Полярна Цикъл

Тази гривна е известен със своята прецизност и стилен дизайн. С led екран. Тъй като електронен блок, напълно защитено гривна е водоустойчив.

На екрана притурка за да можете да видите текущото време, брой стъпки и да изгори точно в периода на тренировка, калории. И гривна показва активност под формата на попълнени в рамките на деня на групата.

Полярна loop може да се свърже, и Harmine, за тяло сензор за пулса. Въпреки това, тази добавка не е включен в комплекта и трябва да се закупи отделно.

Цената на гривната е 6-8 хиляди.

Which smartwatch will make you a Superman

Спортна Гривна „Найки“

„Найки“ фитнес гривна, като Полярна контур има led екран и прост дизайн. Защитен от пръски, дъжд, кал, пот, но да плува с него не могат. Спортна гривна „Найки“ е съвместима с устройства с iOS и Android, т.е. той може да работи със смартфони Apple, Sony, Samsung и т.н.

„Найки“ гривна брои стъпките, изгорени калории, който измерва активността ви напомня, че трябва да се движат повече. „Найки“ и също така следи за степента на постигане на целите и качеството на съня. Има и функция на алармата. NikeFuelband екрана също се отразява текущото време.

Which smartwatch will make you a Superman

Компанията Huawei Talkband В2

Фитнес гривна с интересна атрактивен дизайн, тънък метален корпус с достатъчно голяма, но елегантно ще се впишат OLED екран. Притурка е защитен от прах и вода, са съвместими с iOS и Android системи. Забележително е, че гривна работи като слушалки за мобилен телефон.

Фитнес функции включват в себе си крачкомер за измерване на активността и изгорени калории, часове сън. Гривна сигнализира за необходимостта да се движат. И приспособление смята общият брой километри, изминати през цялото време на употреба и може да работи в режим на хронометъра.

Which smartwatch will make you a Superman

Къде да купя

Фитнес гривни стават доста често приспособление, и можете да ги купите в много магазини. Представяме платформа с най-голям асортимент от оригинални продукти:

    • М. Видео-това е мрежа от офлайн-и онлайн-магазините за електроника и домакински уреди. Той продава умни часовници и фитнес-гривни с Apple, компанията Garmin, Samsung, Бяла, челюст, Sony и други марки;Свързана. ЕН – най-известната верига от магазини, където можете да намерите фитнес-тракери и умен часовник от Samsung, Бяла, Sony, harmine и т.н.; Алиэкспресс е търговска платформа, е трудно да се игнорира, тъй като той не само предлага

Джаджи

    • всякакви марки, но и китайски копия на по-ниски цени. Така, реплика гривна

„Найки“

По този начин, ние леко осветени въпрос за това, че един умен спорт гривна часовник фитнес. Те са нови в областта на здравословния начин на живот, фитнес приспособления, устройства и професионални спортисти, а просто хора, които се грижат за тяхното здраве и физическа форма. И дали си струва да ги използвате-това е личен избор.

Theme by Anders Norén