прически

Бързо жирнеют косата: издаване # 1

Много хора се сблъскват с проблема за бързото замърсяване на косата. Често причина за това е неправилна грижа за косата, а също и на неправилния избор на средства за измиване на косата.

Това се случва така, че косата трябва да се мият всеки ден и дори по 2 пъти на ден, за да им изглеждат красиво и подредено.

Правило № 1: измиване на косата 1 път на три дни

За измиване на косата често са противопоказни за коса. Първо, по време на измиване ние травмируем косата. И второ, да стимулираме работата на мастните жлези, които от своя страна започват да работят още по-бързо. Сигурно сте забелязали, колкото по-често миете косата си, толкова по-бързо те се развалят. Нашият организъм е програмиран, за да се компенсира недостига на течности, масла и т.н. Излиза, ако миете косата си всеки ден, организмът автоматично се настройва за „овлажняване“ косата на дневна база. Добрата грижа е измиване на косата 1 път на 2-3 дни. В този случай, не забравяйте, че е важно и ритуал на миене на косата, който ще бъде описан по-късно. Между другото, рядко миене на косата, като често е и лошо. В края на краищата, те се натрупват прах и други вредни микроби, в нарушение на правилата за хигиена. Колко време е необходимо за ремонт на коса? Като правило, на този етап отнема от 1 до 2 месеца.

Quickly garnaut hair: issue № 1

Правило № 2: измиване на косата с топла вода

От това, как ние миене на косата зависи от много неща. Специалисти-трихологи препоръчват измиване на косата с топла вода, тъй като горещата вода насърчава прекомерно разширяване на порите на кожата на главата, а оттам и косата са подложени на механична травма. Студената вода също не е подходяща за измиване на косата. Смята се, че тя почиства косата си, и те бързо се превръщат в мръсни. Освен това, не забравяйте, че след измиване на косата добре да се намокри кърпа и в никакъв случай не търкайте. Мокра коса е много лесно да се повреди, като с кърпа и горещ въздух. Затова коса най-добре е да изсъхне по естествен начин, или използвайте студена струя въздух.

Правило # 3: измиване на косата с органичен шампоан за коса

Естествени шампоани за коса, имат повече предимства, отколкото евтини средства с лош състав. Органични шампоани не съдържат фталатов, парабени, ароматизатори и лаурилсульфата натрий. Всички тези компоненти влияят отрицателно върху здравето на косата, на първо място, защото водят до утяжелению. Химични вещества могат да се натрупват в космените фоликули, като по този начин стимулира загубата на коса. Органични шампоани в състава си само естествени съставки, които помагат за напълно изчистване на косата, укрепват ги и насищане с хранителни вещества. Ако имате мазна коса, при избора на шампоан се даде предимство на медикаменти с етерични масла от лайка, мента и евкалипт. Те нежно почиства косата и ги прави по-здрави и красиви.

Ако имате мазна коса, трябва да се помни, че най-добрата терапия е грижа. Временни процедури имат временен ефект. Така че основният акцент е по-добре да се направи, правилната грижа за косата.

Правило # 4: почистваща маска за коса

Маска за коса също трябва да бъдат помощните терапия. Трябва да се помни, че се препоръчва да се създаде не повече от 2 пъти в седмицата. Като се има предвид, че днес ние говорим за проблема, загуба на коса, трябва да се отбележи, че основният акцент в терапията трябва да бъде използвано за почистване на маска за коса. Например, въз основа на червена и синя глина. Така че, почистваща маска на основата на глина.
Смесете 50 гр. червена или синя глина с 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица лимонов сок. Получената маска нанесете върху корените на косата и оставете за 15 минути. Изплакнете с натурален шампоан, а след това се изплакват с отвара от лайка. Повторен курс на лечение се препоръчва седмично в продължение на 2 месеца.
Още една маска за почистване на косата на основата на мед.

Смесете 40 мл. мед, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 яйчен жълтък, 2-3 капки етерично масло от лайка. Нанесете маската върху косата и се оставя за 1 час под найлоновата шапка. Изплакнете маската с шампоан и изплакнете отвара от лайка. Тази маска ще ви помогне да освежите косата си, да ги направят по-красиви и придават здравословен блясък. Маски на основата на мед перфектно почиства косата. За да се извърши такова терапия се препоръчва да се правят 2-3 пъти в месеца. Ако проблемът мазна коса се съчетава със загубата на коса, Смесете мед маски на базата на алое.

Правило # 5: здравословно хранене

Много важно е да се балансира диетата си, доста често той е причина за тези проблеми, тъй като мазна коса. Преди всичко, да се помни, че е важно да се изключат от менюто си всички пържени и мазни. И досега, обаче, жертва на сладки десерти, това правило не се прилага за плодове и зеленчуци. Не забравяйте поговорката: „ние сме това, което ядем“, това само показва цялата значимост на този проблем.

Theme by Anders Norén