Азелаиновая киселина е уникален компонент, който активно се използва в производството на много козметични средства за борба с пигментация, възпаления и акне, както и средство за намаляване на производството на мастни киселини, които допринасят за акне.

Азелаиновая киселина допринася за прочисти каналите на мастните жлези. В рамките на кратък период от време, вие можете да елиминира много проблеми с кожата и кожата ви ще придобие свеж и здрав вид. Това е много мека. Азелаиновая киселина е най-мек съставка сред всички киселини.

Azelaic acid – used in cosmetics

Азелаиновая киселина се използва широко в козметиката за лечение на акне и акне, както и премахване на пигментация. Тази киселина има положителен ефект върху кожата, може би защото човек е в някаква степен е произвеждала сама. Азелаиновая киселина влиза в състава на много кремове за грижа за кожата, го меко действие безопасно, така че може да се използва дори за бременни жени.

Азелаиновая киселина постоянно в човешкото тяло, макар и в малки количества, и в процеса на липидния метаболизъм. Той съдържа зърнени растения: пшеница, ръж и ечемик. Ще получат тази киселина от линолова и олеинова киселини чрез синтез. Той се отнася до леки киселини, няколко пъти по-слаба, отколкото с оцет.

Козметични средства с азелаинова киселина-това са активи, чиято цена на разположение, но все пак осезаеми за семейния бюджет. Защото при преминаване на лечение изисква повече от една тръба и не един месец упорита работа. Има, разбира се, означава, че за да се отървем от проблемите на кожата е много пъти по-бързо, но те са на минус. На първо място, най-високата цена, и второ, за човешкото тяло, по-безопасно и меко въздействие азелаинова киселина от бързо действащи киселини.

За да се намалят разходите и в същото време да се възползват от лечебните свойства на азелаинова киселина, може да го добавите в крема, който използвате. Той се продава в аптеките под формата на бял прах. Киселини, практически неразтворими във вода, но в алкохол или етер, на процеса на разтваряне на почти мигновено, а частично разтворим в мастни масла.

Малко количество от азелаинова киселина, разтворени в алкохол, полученият разтвор се смесват с вашия дневен крем. Действието на този крем ще е видим след около два или три месеца.

Azelaic acid – used in cosmetics

Азелаиновая киселина и нейното въздействие върху кожата

1. Забавя образуването на кератиноцитов, т.е. предотвратява уплътняване на повърхностния слой на кожата.

2. Премахва вредните бактерии, които провокират образуването на акне, притежава анти-оксидантными свойства.

3. Предпазва от възпаления и петна от акне, премахва зачервяване, след розацея има разглаживающим ефект, оттачивание груб релеф на кожата и я предпазва от ороговения.

4. Премахва пигментация от различно естество, тъй като те са в състояние да прекъсне на синтеза на меланин; коса за лечение на андрогенна алопеция.

Azelaic acid – used in cosmetics

Азелаиновая киселина се използва под формата на гелове, кремове, спрейове, лосиони, тоници, серуми.

Азелаиновая киселина, купи в пакетчета в аптеките, може да се използва за приготвяне на домашни кремове. Но, при закупуване, определяне на концентрацията му. В по-големи дози, като всяка друга киселина, азелаиновая киселина може да доведе до зачервяване и усещане за парене, което, разбира се, ще мине, но все пак не си струва да се вдигне на тази тема. Ако тези нежелани ефекти изчезват в рамките на първите седмици употреба, и им става трудно понасят, по-добре е да се консултирате с козметик, за да изберете друг инструмент.

Най-често тази киселина в козметиката могат да използват до 20%. Киселина има способността да прониква дълбоко в кожата, а това е важно, тъй като активатори на възпаление, които играят ключова роля в развитието на акне, най-често намиращи се в кожата. Използване на средства с азелаинова киселина няколко седмици броят на бактериите в кожата намалее значително.

Киселина, отделяна през бъбреците. Козметични средства с тази киселина не се препоръчва да се прилагат след дълбок пилинг, алкохол, пикантни храни, след слънчеви бани, и за раздразнена кожа. Проучванията показват, че най-ефективно влияние азелаинова киселина е с pH около 4.8-5.5.

Киселина не води до пристрастяване и е без странични ефекти, освен индивидуална непоносимост.

Азелаиновая киселина-идеално средство за даване на кожата свежест и чистота, може да осигури дълготраен ефект. Тя е идеална за хора с по-тъмна кожа.

Azelaic acid – used in cosmetics

Сред многобройните козметични средства с азелаинова киселина трябва да се подчертаят няколко:

Разглаживающий нощен крем , сън и пилинг на Филорга, който действа благоприятно на уставшую кожата, придавайки й блясък и мекота. Кремът има мощен анти-стареене и ревитализиране на комплекса от Филорга NCTF, хиалуронова киселина, полигидроксилированных, азелаиновая киселина и пировиноградная киселина. Крем осигурява хидратация на кожата, комедонолитический (премахва черните точки), антиоксидантно действие.

Acnestop Крем. В състава на този крем основната съставка-азелаиновая киселина. Ефект, насочен към борбата с акне и суровини.

Azelaic acid – used in cosmetics

Azelic Крем. Продължителна употреба намалява производството на мастни киселини, които причиняват акне, намалява образуването на комедони, крем се отразява на процеса на ороговения на клетките в епидермиса и по този начин забавя растежа и активността на необичайни меланоцитите, които причиняват гиперпигментацию.

Тези, които имат силно изразено акне, ще забележите положителни резултати в продължение на четири седмици след прилагането. Но всъщност, за да постигнете максимален ефект, трябва да имаш търпение за няколко месеца. Крем може да бъде парене, сърбеж и зачервяване. Но всичко това постепенно изчезва. Въпреки това, както и всякакви други козметични средства, трябва да се погрижим за кожата, има случаи на алергия.

Скинорен Крем. Този крем също се борят с акне, премахва съдържанието на мазнини в епидермиса, има антибактериално действие, намалява възпалението, намалява производствения процес на свободно-радикални форми на кислород и на необичайни на меланоцитите.

Асаил Крем. За кратък период от време, крем премахва рискови фактори за развитие на акне, пигментация на кожата, червени петна след акне, възстановява увредената кожа. Той може да се бори с тези бактерии, които влияят на възпалителен процес, пречи на образуването на черни точки. Ефективността на крема е достатъчно висока, дори след продължителна употреба.

Азелаиновая киселина влиза в състава на много кремове и гелове, като Дермата акне, Azelex, ПР-Дерм Finevin, Finacea гел Синклер и други.

Azelaic acid – used in cosmetics

Средство с 20% азелаинова киселина се равнява на действие 4% хидрохинон, който е най-мощният фактор, което в кремовете. Азелаиновая киселина често се използва в комбинация с други съставки, например в комбинация със слънчеви филтри, ще ги събират и други избелващи вещества, арбутин, витамин С, Койву и гликолова киселини, екстракт от корен на женско биле и т.н.

Ефикасността на лекарства, съдържащи комбинация от плодови киселини, салицилова и азелаинова киселина. Тези средства допринасят за изглаждане на цвета на кожата, нейната текстура и свиване на порите.

Азелаиновая киселина, както вече бе казано, забавя образуването на старчески петна. Това се случва особено добре при използване на 20% азелаиновая киселина. При такава концентрация на средства за красота помощ в хлоазмы, пигментните петна след акне, травми, изгаряния и други възпалителни кожни заболявания.

Последните проучвания показват значителна антиоксидантна активност азелаинова киселина, и така в комбинация с други компоненти, той е ефективен козметичен съставка. И освен това, може да бъде полезна като стимулатор на растежа на коса, за лечение на андрогенна алопеция.

Преди прилагането на всяка кожа трябва да се почистват старателно. Крем трябва да се прилага два пъти на ден – сутрин и вечер. Като правило, ефектът е добра козметика трябва да е забележим в продължение на 2 седмици. Ако не, то това не е вашият крем не е решен главният основните причини за проблеми с кожата и трябва да се избере друг инструмент.

Azelaic acid – used in cosmetics